21. kolo
11.02.2024 13:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Benjamin Bourigeaud (© AFP)

Rennes se v Normandii zásluhou jubilejní trefy Bourigeauda udrželo na vítězné vlně

Rennes potvrdilo i ve 21. kole Ligue 1 skvělou formu, když na hřišti Le Havru vyhrálo 1:0. Dlouho to vypadalo, že se diváci dočkají bezbrankové remízy, v 60. minutě ovšem zaúřadovala dlouholetá opora hostů Benjamin Bourigeaud, jenž vsítil svou jubilejní 50. branku v nejvyšší francouzské soutěži. Tým z Bretaně tak prodloužil vítěznou šňůru už na osm soutěžních střetnutí v řadě a v tabulce poskočil na prozatímní sedmé místo.

Zkušený Ghaňan André Ayew už se v Normandii při ústí řeky Seiny do moře plně aklimatizoval a začal střílet góly, jenže ty nevedly k výhrám. Nebylo tomu tak ani v Lorientu, kde jeho dva zásahy vynesly jen bod, ani ve Štrasburku v rámci Coupe de France. Nováček věřil, že mu štěstí přinese návrat na vlastní stadion, na němž triumfoval třikrát v řadě. Přijelo ovšem Rennes povzbuzené šesti pohárovými trefami do sítě Sochaux.

Tým z Normandie se mohl ve 12. minutě dostat velmi šťastně do vedení, Arthur Theate totiž tečoval centr ze strany za Steva Mandandu. Hostující celek zachránila až tyč a pohotová reakce obránce, jenž vykopl balon z brankové čáry. Defenziva Rennes poté zaspala při náběhu Mohameda Baya, proti kterému však vyběhl zkušený gólman a dělovku z úhlu zastavil. Poté hra zpomalila a míč se většinu času pohyboval mezi šestnáctkami. V závěru ještě jednou zahrozil Bayo, jeho prudkou střelu ovšem zastavila obětavá defenziva soupeře.

Hráči z Bretaně začali druhou půli mnohem aktivněji. Už po pár minutách Arnaud Kalimuendo prošel kolem několika protihráčů a obstřelem překonal Arthura Desmase. Na brankové čáře však situaci zachránil jeden z obránců. V 60. minutě už ale nikdo nezastavil Bourigeauda, který procedil balon z úhlu mezi nohama Desmase.

Jediný úspěšný střelec duelu se následně postavil k rozehrání přímého kopu ze střední vzdálenosti. Povedená rána Bourigeauda proletěla těsně vedle pravé tyče. V závěru mohl André Ayew vyrovnat hlavou, ale Mandanda se stal hrdinou a udržel čistý štít.

Brzké nedělní odpoledne tak přineslo už pátou ligovou výhru Rennes v řadě. V příštím kole přivítá 18. února Clermont, Le Havre se představí o den dříve v Lille.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele