23. kolo
25.02.2024 15:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Remeše (© AFP)

Reims si v Normandii vylepšilo sebevědomí, Le Havre potopil dvougólový Daramy

Hráči Reims ukončili ve 23. kole Ligue 1 výsledkovou mizérii, když na hřišti Le Havru zvítězili 2:1. Hosté byli po celý zápas nebezpečnějším týmem, což nakonec vyústilo po hodině hry v úvodní trefu Mohameda Daramyho. Červenobílé téměř ihned po oslavách z gólu oslabil Thomas Foket, jenž uviděl druhou žlutou kartu. Nováčkovi soutěže se sice podařilo v 74. minutě srovnat, poslední slovo ovšem měl v 95. minutě klub z Remeše, který rovněž z penaltového puntíku zachránil dvougólový hrdina Daramy.

Nováček soutěže sice držel před utkáním 12. příčku, jeho rivalové v boji o setrvání mezi elitou ale naposledy zvítězili. Hráčům Le Havru tak tyto výhry způsobily velké komplikace. Klub z Remeše řešil opačné starosti - chtěl se zejména dostat na dostřel pohárovým příčkám. Co však oba celky spojovalo, byla jejich bilance z posledních čtyř zápasů, která čítala dvě remízy a dvě prohry.

Souboj týmů s uvadající formou začali lépe domácí, kteří hrozili především ze standardních situací. Po jedné takové se dostal k zakončení nikým nehlídaný André Ayew, ale pohotový Yehvann Diouf jeho pokus nadvakrát vyškrábl. Z následné dorážky pálil Mohamed Bayo, nicméně ani jemu štěstěna nepřála. Po rohovém kopu se prodral k hlavičce opět Ayew, jenže jeho pokus ze záklonu směřoval těsně vedle pravé tyče. Na druhé straně se opřel do skákajícího míče Marshall Munetsi. Netrefil jej však čistě a jeho slabý pokus skryl pohodlně do rukavic Mathieu Gorgelin.

Po změně stran si našel přetažený centr Oumar Diakité a svůj projektil se snažil vměstnat ke vzdálenější tyči. To se mu však nepovedlo, když o kousek minul. O chvíli později dostal novopečený mistr Afriky šanci na reparát. Po trestuhodném zaváhání domácí defenzivy se totiž objevil sám před Gorgelinem, ale ani v této stoprocentní šanci neuspěl. Francouzský gólman jeho pokus reflexivním zákrokem vyrazil. V 64. minutě se s míčem v pokutovém území efektivně otočil střídající Daramy, aby po necelé minutě na hřišti zajistil svému týmu přízemní ranou vedení. Klubu z Remeše nicméně vzápětí zkomplikoval situaci Foket, který musel po druhé žluté kartě předčasně do sprch. Vyrovnání na sebe nenechalo dlouho čekat. Aktivní Christopher Operi byl ve vápně zastaven proti pravidlům a k exekuci pokutového kopu se postavil Abdoulaye Touré, jenž s přehledem poslal balon do levé šibenice. Neukázněnost domácích hráčů ještě v nastaveném čase potrestal z penaltového puntíku hrdina Daramy.

Reims ustálo pozici favorita a ukončilo více než měsíční čekání na výhru. Příštím soupeřem domácích bude 3. března Brest, hosté o den dříve přivítají Lille.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele