2. kolo
20.08.2023 15:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Lilian Brassier (© AFP)

Piráti ukořistili v Le Havre další výhru. Plavbu na vítězné vlně řídí Del Castillo

Fotbalisté Le Havre podlehli na domácí půdě ve druhém kole Ligue 1 Brestu 1:2. V prvním dějství se prosadil dvougólový střelec z minulého kola Romain Del Castillo, ovšem na jeho trefu našel tým, ve kterém se světu ukázal v minulosti Riyad Mahrez, po změně stran odpověď. Euforie z vyrovnání však neměla dlouhého trvání, jelikož vzápětí po rohovém kopu uštědřil smrtící ránu soupeři Lillian Brassier. Nejstarší francouzský klub tak zatím čeká na první triumf po návratu mezi elitu.

Le Havre nemělo jako nováček soutěže vůbec špatný vstup do sezony, když v prvním kole remizovalo na půdě Montpellieru 2:2. Ještě lepší start ovšem prožil hostující Brest. Ten totiž dokázal na domácí půdě zaskočit loňského vicemistra Lens, kterého porazil 3:2. Euforie z vítězství byla o to větší, že Piráti prohrávali 0:2, nakonec však dokázali celý duel zvrátit i díky dvěma proměněným penaltám Del Castilla.

Po vyrovnané úvodní čtvrthodině hosté přeřadili na vyšší rychlostní stupeň a hned dvakrát mohli jít do vedení. V 19. minutě dostal Martín Satriano pohodlnou přihrávku na úroveň penalty, z první však trefil rádius brankáře. O čtyři minuty později se v podobné pozici ocitl Mahdi Camara, odražený balon ale napálil přímo do ležícího Arthura Desmase, který tak k úspěšnému zákroku přišel jako slepý k houslím. Piráti se dočkali vedení ve 29. minutě. Bradley Locko pelášil po levém křídle, dokud nevyslal přízemní pas, který se napříč vápnem dokutátel až k Del Castillovi. Ten zvolil okamžitý obstřel k tyči a provedení se perfektně sešlo s myšlenkou. Klub z Normandie se připomněl až v závěru půle, odražený míč po zákroku gólmana ale Issa Soumaré daroval fanouškům za bránou.

Po výměně stran se domácí rozhodli okusit rauš z ohrožení branky soupeře znovu. Zpětnou přihrávku až za hranici vápna si našel Daler Kuzjajev a balon okamžitě zakroutil do šibenice. Radost z vyrovnání však hráčům Le Havre nevydržela dlouho. Na druhé straně si na centr z rohového kopu naskočil Brassier a po jeho důrazné hlavičce pod břevno z 56. minuty hráči Brestu znovu vedli. Nováček soutěže již nebyl ve druhém dějství otloukánkem a dokázat to chtěl o 10 minut později Nabil Alioui, jeho nebezpečnou střelu zevnitř vápna ale zneškodnil Marco Bizot.

Nejstarší francouzský klub tak svůj první domácí zápas nezvládl a nakonec nezískal ani bod. Odčinit se to pokusí 27. srpna, kdy se v dalším ligovém utkání střetne s Rennes. Brest změří o den dříve síly s Marseille.

Autor: Livesport.cz / Šimon Votava

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele