18. kolo
14.01.2024 17:05 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Le Havru (© AFP)

Produktivní stoper Lyonu pokazil první výlet do Le Havru po 16 letech

Hráči Le Havru porazili v 18. kole Ligue 1 na domácím stadionu Lyon 3:1. Nováček soutěže se hned po startu druhé půle ujal už dvougólového vedení, a i když chvíli nato snížil Alexandre Lacazette, nedokázal se svými spoluhráči odvrátit pád slavné značky na barážovou příčku. Les Gones nepomohl ani jejich nejlepší střelec na hřištích soupeřů Jake O'Brien, jenž se nechal již ve 30. minutě vyloučit. Naopak klub z Normandie si i díky výkonu Christophera Operiho, který se na vítězství podílel gólem a asistencí, upevnil postavení v klidném středu tabulky.

Hráči Lyonu na konci minulého roku konečně najeli na vítěznou vlnu a díky třem triumfům v řadě se probojovali mimo sestupové pásmo. Jejich cesta za záchranou ale nebyla ani zdaleka u konce, jelikož na 16. Toulouse měli náskok jen dva body. Na dobrou formu chtěli Les Gones navázat na hřišti Le Havru, který z předchozích šesti ligových střetnutí vyhrál pouze jednou, a to překvapivě proti silnému Nice.

Utkání v Normandii začalo z obou stran velmi opatrně a první šanci utkání diváci viděli až v 17. minutě. Anthony Lopes nejdříve pěkně vytáhl střelu Yassine Kechta, na hlavičku Gautiera Llorise z následného rohu už byl ovšem portugalský brankář krátký. Po půlhodině hry přišla pro hráče Lyonu další rána, když byl po hrubém zákroku vyloučen O'Brien. Tři minuty před koncem první poloviny mohl další hřebíček do rakve Lyonu zatlouct Josue Casimir, jeho pokus z hranice pokutového území však skončil kousek vedle levé tyče.

Hned zkraje druhého poločasu se nejstaršímu francouzskému klubu povedlo odskočit na rozdíl dvou branek, když se po skvělé individuální akci prosadil Emmanuel Sabbi. Klid z kopaček domácích ovšem chvíli nato sebral Lacazette, který potvrdil své přednosti a neomylně prostřelil Arthura Desmase. V 62. minutě ale znovu poslal nováčka soutěže do dvougólového vedení nádhernou střelou do pravé šibenice Operi. Náskok domácích málem ještě navýšil Clinton Mata, jenž nechtěně srazil míč směrem na vlastní bránu, pohotový Lopes však pohromu odvrátil. Těsně před koncem se nechal zbytečně vyloučit Duje Čaleta-Car, a hosté tak dohrávali v devíti.

Lyon tak na dobrou formu nenavázal a z Normandie si neodvezl ani bod. V následujícím kole se 26. ledna střetne s Rennes, Le Havre změří o dva dny později síly s Monakem.

Autor: Livesport.cz / David Pěchouček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele