4. kolo
03.09.2023 15:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Vylodění v Normandii skončilo pro Lorient neúspěchem. Hrdina z minulého zápasu opět pálil

Le Havre si ve čtvrtém kole Ligue 1 připsalo premiérovou výhru v letošním ročníku, když dokázalo doma zdolat Lorient 3:0. Úvodní gól v Normandii přišel až po změně stran a měl ho na svědomí Daler Kuzjajev, který využil zaváhání v defenzivních řadách Les Merlus. Euforii na stadionu nejstaršího francouzského klubu poté ještě navýšil Nabil Alioui, jenž úspěšně navázal na brankové představení z minulého duelu, kdy se trefil dvakrát proti Rennes.

Lorient byl podobně jako loni v úvodu sezony silný a po třech kolech nenašel svého přemožitele. Nyní Les Merlus putovali na hřiště Le Havru, které mezi francouzskou elitou dosud zaznamenalo dva body za remízy s Montpellierem a Rennes. K první výhře mohl celek z Normandie dotáhnout 24letý Alioui, jenž v předešlém kole zazářil dvěma góly.

Otevřený úvod zápasu mohl vyústit v branku ve 13. minutě, kdy centr z levé strany propadl až na hranici malého vápna, nabíhající Loïc Nego však z bezprostřední blízkosti prudký míč nasměroval příliš vysoko. Přetrvávající snaha obou celků o nápaditou ofenzivu k dalším šancím nevedla a hra se více uklidnila. Režie patřila především hráčům hostujícího týmu, z převahy v držení míče však vytěžili pouze pár nepříliš nebezpečných pokusů zpoza pokutového území. Ve 44. minutě se ještě po rohovém kopu dostal k zajímavému zakončení Yoann Salmier, jenže hlavičkoval příliš vysoko.

Po změně stran se domácí fanoušci dočkali i gólové radosti. Lorient nechal v 53. minutě trestuhodně otevřenou obranu, čehož po šikovné narážečce využil doklepnutím do prázdné brány Kuzjajev. Krátce nato už mohl nováček vést o dvě branky, jenže Negova střela z nebezpečné pozice pouze proskákala okolo levé tyče. Alioui už byl úspěšnější a v 70. minutě střelou do protipohybu brankáře nasměroval svůj tým k první výhře po návratu mezi elitu. V poslední minutě nastaveného času pak ještě přikrášlil vedení domácích schovanou přízemní trefou Nolan Mbemba.

Lorient tak na půdě nováčka pohořel. Další zápas jej čeká 17. září proti Monaku, Le Havre se ve stejný den střetne s Lyonem.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Klusal

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele