33. kolo
12.05.2024 21:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Jonathan David (© AFP)

Lille udělalo díky dvougólovému Davidovi předposlední krok vstříc Lize mistrů

Lille zvítězilo ve 33. kole Ligue 1 na hřišti Nantes 2:1 a vrátilo se na třetí příčku tabulky, která zajišťuje přímý postup do Ligy mistrů. Dogy ukazovaly svůj hlad po vítězství od samého začátku, když už v 11. minutě zaznamenal svůj druhý gól v utkání Jonathan David, jenž se v listině střelců osamostatnil na druhé pozici s celkovým počtem 19 zásahů. Kanárci si nicméně i přes porážku mohli oddechnout, neboť mají jistotu záchrany.

Fotbalisté Lille v boji o přímý postup do skupinové fáze Ligy mistrů zaváhali, když v minulém kole padli v domácí přestřelce s Lyonem, a od třetí příčky je tak stále dělila dvoubodová propast. Náladu si však mohli spravit v Nantes. Kanárci totiž vstupovali do utkání s hrozivou domácí sérií devíti proher v řadě. O motivaci ale měli rovněž postaráno, neboť případným vítězstvím by si s jistotou zabezpečili záchranu.

V úvodu však tahali za kratší konec a již v osmé minutě šli do vedení hosté, když po rohovém kopu vyplaval na zadní tyči osamocený David a hlavou doklepl míč do sítě. O chvíli později stál kanadský forvard na konci pohledné kombinace svých spoluhráčů a chladnokrevnou ranou k pravé tyči vstřelil svůj druhý gól v utkání. Oba rychlé zásahy určily ráz první půle a domácí se po zbytek poločasu nedokázali propracovat k pořádnému ohrožení brány Lucase Chevaliera.

Ze šaten však přišli Kanárci jako vyměnění, obstřel Mostafy Mohameda sice ještě brankáři velké starosti nenadělal. Vzápětí se ale hbitě uvolnil ve vápně Bénie Traoré a orazítkoval levou tyč. Tlak žlutozelených dokázal přetavit v kontaktní branku až Matthis Abline, který si našel odražený míč a nekompromisně ho poslal do sítě. Stejný hráč si dělal zálusk i na druhou trefu, své další šance ale neproměnil. Vyrovnání měl na kopačce pět minut před koncem Traoré, zblízka ovšem Chevaliera neprostřelil a tým ze severu Francie už si v závěru hubený náskok pohlídal.

Lille tak získalo povinné vítězství. Oba celky sehrají poslední ligový zápas 19. května. Kanárci se střetnou s Monakem, Dogy vyzvou Nice.

Autor: Livesport.cz / Petr Krištof

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele