18. kolo
14.01.2024 15:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Clermontu (© AFP)

Další gólové představení Nicholsona přineslo osvícení hororových výsledků Clermontu

Clermont zvítězil v 18. kole Ligue 1 na hřišti Nantes 2:1 a utnul šestizápasové čekání na tříbodový úspěch. K tomu jej nasměroval už v první půli jamajský útočník Shamar Nicholson, jenž se prosadil ve druhém ligovém utkání za sebou, po změně stran ovšem dokázal Florent Mollet vyrovnat. Rozhodnutí tak přišlo až v závěru, kdy početní převahu proměnil ve vítězný gól Jim Allevinah. Hosté se tak v tabulce odlepili z poslední pozice, naopak Kanárci prohráli už čtvrtý duel v řadě.

Poslední ligové vítězství Clermontu se datovalo do 12. listopadu minulého roku, což vedlo k tomu, že se Les Lanciers nacházeli až na 18. příčce Velkou měrou přispěla k jejich mizerným výsledkům ofenziva, která byla nejhorší v soutěži. Kopiníci tentokrát zavítali do Nantes, kde je čekal souboj s rovněž trápícími se Kanárky. Žlutozelení se začali po skvělém vstupu do sezony výsledkově propadat a na barážovou 16. pozici už měli náskok jen čtyř bodů.

Duel začal poměrně otevřeně, když oba týmy spoléhaly především na rychlé protiútoky po křídlech. Ve 20. minutě mohl jeden takový proměnit Tino Kadewere, jenže na jeho přízemní střelu uvnitř vápna pohotově zareagoval hostující brankář. O chvíli později Massamba N’Diaye senzačně vychytal i volej z kopačky Molleta. Následně o sobě dal vědět také Clermont a to pro něj tím nejlepším možným způsobem, když ve 29. minutě Nicholson otevřel skóre zápasu. V pokutovém území se dostal k odraženému míči a bez váhání přízemní ranou propálil defenzivu soupeře. V závěru poločasu se ještě Nantes dožadovalo penalty po ruce ve vápně, ovšem marně, a tak šli do kabin ve vedení Kopiníci.

Vstup do druhého dějství byl pro Kanárky snový. Hned z první akce se dokázal prosadit Mollet, když si naběhl na přízemní centr a z bezprostřední blízkosti bez problému uklidil míč do sítě. I poté pokračovalo Nantes v útočné aktivitě, trápila jej ale nepřesnost v zakončení. Větší nepříjemnost přišla v 73. minutě, kdy si Benie Traore v souboji počínal příliš agresivně a po ostrém zákroku byl poslán předčasně do sprch. A herní přesilovku dokázali hosté využít v samotném závěru. Po úprku za obranu obdržel Allevinah přihrávku do jasné gólové pozice, kterým rozhodl o důležitém vítězství svého týmu.

Oba celky sehrají další ligový duel 28. ledna. Kanárci vyzvou na souboj Reims, Clermont poté změří síly se Štrasburkem.

Autor: Livesport.cz / Matěj Chomát

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele