17. kolo
20.12.2023 21:00 CET
1 : 3
(1:0)

Reportáž

Arnaud Kalimuendo (© AFP)

Oslabený Clermont dno tabulky neopustil, Nicholsona zastoupili v hlavní roli střelci Rennes

Rennes vyhrálo v 17. kole Ligue 1 na půdě Clermontu 3:1. Duel přitom začal pro domácí skvěle, když je už ve třetí minutě poslal do vedení Shamar Nicholson. Krátce před pauzou ale předvedl zkrat Maximiliano Caufriez, jenž byl za svůj prohřešek vyloučen. Ve druhé půli pak hostující tým z Bretaně nabídnutou přesilovku využil k otočení skóre. O rozhodující gól se postaral v 88. minutě Désiré Doué, jenž nastoupil na plac až po změně stran a měl prsty i ve vyrovnávací trefě.

U týmu ze středu Francie se sice loni syndrom druhé nováčkovské sezony nedostavil, Clermont si to však v tomto ročníku v negativním slova smyslu vynahrazoval. Po 16 odehraných zápasech se totiž potácel s pouhými 11 body a nejhorší ofenzivou soutěže na posledním místě tabulky. V lepší formě nepřijížděl ani soupeř z Bretaně, tomu se však dařilo alespoň na evropské frontě, kde si zajistil postup do jarní fáze a po pondělním losu se mohl těšit na atraktivní duel proti milánskému AC.

Diváci v Clermontu sledovali úvod, který připomínal jízdu na horské dráze. Už ve druhé minutě utekl po levé straně hřiště hostující Amine Gouiri, jehož křižná střela minula jen těsně levou tyč. Pár momentů nato zahrozili i Kopiníci. Ti na rozdíl od svého soupeře skórovali. Postaral se o to jamajský útočník Nicholson, jehož přízemní pokus z hranice vápna skončil v síti Rennes.

Domácí mohli svůj náskok i navýšit, jenže pronikajícího Jima Allevinaha na poslední chvíli zastavila obrana Les Rennais. Po půlhodině hry mohl srovnat hostující Gouiri, nicméně Mory Diaw jeho přízemní ránu reflexivně vykopl. Těsně před odchodem do šaten pak ještě domácí Caufriez obdržel červenou kartu za ostrý skluz.

Hostující Rennes ihned po změně stran začalo tlačit, což se projevilo v 53. minutě i na skóre, kdy se akrobatickým způsobem prosadil Arnaud Kalimuendo, který dorazil střelu Désiréa Douého. Lavina hráčů v bílých dresech se valila na bránu Clermontu i nadále. Rychlou otočku mohl ještě před odehranou hodinou dokonat Adrien Truffert, který byl zcela osamocen na zadní tyči. Mladý obránce hostí ale zakončení z první nezvládl, když balon v dobré pozici nasměroval mimo.

Konec zápasu se pak nesl v urputné snaze domácích odnést si alespoň nějaký bodový zisk, což se jim nakonec nepovedlo. V 88. minutě se totiž tvrdou ranou z ostrého úhlu prosadil Désiré Doué. V nastavení poté pojistil triumf hostí proměněnou penaltou Ludovic Blas.

Rennes tedy vůbec poprvé v tomto ročníku zvítězilo na hřišti soupeře a vzdálilo se zadním příčkám. Další ligový duel jej čeká až 13. ledna proti Nice, zatímco Clermont o den později zavítá na hřiště Nantes.

Autor: Livesport.cz / Filip Adamec

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele