21. kolo
11.02.2024 15:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Brestu (© AFP)

Brest se po parádní trefě Lees-Meloua z výhry neradoval. Aktivní Clermont vybojoval bod

Poslední Clermont zaskočil ve 21. kole Ligue 1 Brest, se kterým uhrál na vlastní půdě remízu 1:1. Hosté během první půle nasadili vysoké tempo a nikdo by se nemohl divit, kdyby vstřelili alespoň dvě branky. Prosadili se však až na začátku druhého dějství, když se povedeným obstřelem na zadní tyč prezentoval Pierre Lees-Melou. V 69. minutě však uzmul bod pro Les Lanciers Grejohn Kyei. Piráti tak promarnili šanci na alespoň dočasný posun na druhou příčku.

Brest v týdnu sehrál pohárové utkání na stadionu PSG a po porážce 1:3 našel přemožitele poprvé od začátku listopadu. Dlouhou ligovou neporazitelnost si však nadále držel a o její prodloužení chtěl usilovat i v Clermontu. Tamější trenér Pascal Gastien, který se po debaklu v Lille ocitl pod palbou kritiky, musel řešit přesně opačné potíže, protože jeho svěřenci zvítězili v lize za poslední dva měsíce jen jednou.

V obrovské šanci se hned v úvodu po perfektní přihrávce ocitl Shamar Nicholson, jenže po zasekávačce trestuhodně přestřelil bránu Brestu. Z následného rohu neměl daleko k otevření skóre ani Maxime Gonalons, jeho hlavička však těsně minula levou tyč. Nebezpečí přišlo i ze strany hostujícího celku, když spoustu prostoru ke střele dostal Julien Le Cardinal, s jehož pokusem si ovšem brankář poradil.

Muž mezi třemi tyčemi musel být v pohotovosti i na druhé straně. Přihrávka za obranu propadla až k Nicholsonovi, který z voleje nedokázal překonat skvělého Marca Bizota. Čekání na první přesnou trefu mohl prolomit v závěru poločasu Romain Del Castillo, jenže jeho střela minula levou tyč.

Promarněných příležitostí mohli domácí litovat již krátce po přestávce. Prostoru za hranicí pokutového území využil Lees-Melou, jenž poslal míč nechytatelně do pravé šibenice. Piráti měli navíc k dispozici chvíli po odehrané hodině přímý kop z nebezpečné pozice, zakončení Mathiase Pereiry Lageho však skončilo pouze v rukavicích přípravného Moryho Diawa.

Zanedlouho ovšem přišlo vyrovnání. Na centr z levého křídla naskočil střídající Kyei, který tak po třech minutách na hřišti srovnal. Hrdina hostí z první půle Bizot byl nakonec po zbytečné potyčce společně s Elbasanem Rashanim vyloučen, a tak oba týmy dohrávaly posledních pár minut v 10 hráčích.

Clermont částečně odčinil vysokou porážku s Lille a připsal si bod. V příštím utkání se představí 18. února v Rennes, Brest ve stejný den přivítá Marseille.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele