19. kolo
28.01.2024 15:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Shamar Nicholson střílí vyrovnávací branku utkání (© AFP)

Repríza týden starého pohárového souboje vítěze nenašla

Štrasburk v 19. kole Ligue 1 ztratil body na půdě předposledního Clermontu, kde pouze remizoval 1:1. Tým z Alsaska měl ve vyrovnaném utkání nakročeno k vítězství, když v první půli doklepl míč do branky Moïse Sahi Dion. Domácí však krátce po změně stran odpověděli po rychlém protiútoku zakončeném Shamarem Nicholsonem, který se prosadil ve třetím ligovém klání za sebou. Les Lenciers tak druhou prohru se stejným soupeřem v rozmezí týdne odmítli a ve vyrovnaném spodku tabulky ztrácí na nesestupové příčky jediný bod.

Oba celky se předchozí víkend potkaly ve čtvrtém kole francouzského poháru, ze kterého vyšel vítězně Štrasburk, jenž zdolal Clermont na jeho půdě 3:1. Alsasané tak opět potvrdili, že se jim začíná na hřištích soupeřů dařit, když tam neprohráli pět soutěžních klání v řadě. Naopak Les Lanciers vyhráli před vlastním publikem od startu sezony jen jednou, což velkou měrou přispívalo k tomu, že se topili s pouhými 14 body v sestupových vodách.

Úvodní kombinace příliš fotbalové krásy nenabízely. První vzrušení tak přišlo v 10. minutě, kdy snášející se míč umístil do levého horního rohu branky Maximiliano Caufriez, celé situaci ale předcházel ofsajd. Krátce nato zakončoval z první na hraně malého vápna Habib Diarra, avšak mířil mimo. Ve 32. minutě mohl potrestat chybu rozehrávajícího gólmana domácí Shamar Nicholson, avšak Matze Selse zastoupil na brankové čáře Lucas Perin. Otevření skóre tak přišlo záhy na druhé straně, když se po laxně odbráněném rohu dostal k zakončení z bezprostřední blízkosti Dion.

Vedení nicméně po změně stran Alsasanům dlouho nevydrželo. V 52. minutě propadl míč na polovině hřiště na Bilala Boutobbu, který založil protiútok dva na pět, mezi obránce si však dobře naběhl Nicholson, jenž celou akci úspěšně zakončil. Po 70 minutách mohl vedení hostům vrátit Diarra, jehož střela z hranice vápna ale směřovala přesně na gólmana.

Na druhé straně mohl zápas rozhodnout Muhammed Cham, jehož rána sice prošla skrze dva obránce, u brankáře ovšem narazila. Radost zavládla na Stade Gabriel Montpied v 85. minutě, kdy dostal míč do sítě domácí Caufriez, jenže předtím si asistující Boutobba nepohlídal ofsajdovou línii, a zápas tak rozuzlení nenabídl.

Clermont se tak Štrasburku za pohárovou porážku nepomstil a doma získal jen bod. V následujícím střetnutí se utká 4. února s Lille, Alsasany bude o dva dny později čekat těžký úkol v podání PSG.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele