28. kolo
18.03.2023 17:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Alexsandro Ribeiro (© AFP)

Lille díky skvělé koncovce vyloupilo Toulouse a posunulo se na páté místo Ligue 1

Sobotní duel 28. kola francouzské nejvyšší soutěže se dlouho odehrával v poklidnějším duchu a za vytrvalého deště směřoval k bezbrankové remíze, ovšem favorit nakonec udeřil hned dvakrát během závěrečné čtvrthodiny a do tabulky si tak připsal velmi cenné tři body za vítězství 2:0. V lize tedy neprohrál již počtvrté za sebou a alespoň částečně napravil předchozí dvě remízy, domácí prozatím zůstávají jedenáctí s pětatřiceti body.

Utkání výrazně ovlivnila nepřízeň počasí, neboť po necelé půlhodině hry začaly padat kroupy a rozhodčí Ben El Hadj ho dokonce musel na chvíli přerušit. Poté se však hra přeci jen rozhýbala a ve 34. minutě se mohlo dostat do vedení Toulouse, když po rohovém kopu napřáhl z hranice pokutového území Dallinga a jeho projektil orazítkoval levou konstrukci. O tři minuty později poprvé zahrozilo také OSC.

Bamba svou skvělou přihrávkou našel Ounase a ten po zemi mířil k přední tyči, nicméně brankář Dupé předvedl jistý zákrok a podržel svůj tým. Těsně před přestávkou se na opačné straně opět ukázal Dallinga, jenže gólman Chevalier vytáhl parádní zákrok a balón odvrátil na rohový kop. Po změně stran se obrázek hry příliš neměnil, Lille vsítilo vítězný gól v 85. minutě.

Po rohovém kopu střídajícího Zhegrovy z pravého strany se zjevil před hranicí brankového území zapomenutý Alexsandro Ribeiro a prudkou hlavičkou s pomocí země pokořil bezmocného Dupého. V závěru dlouhého jedenáctiminutového nastavení přidal druhou definitivní pojistku nově příchozí guinejský forvard Mohamed Bayo, který si po rychlém brejku navedl míč na pravou strany šestnáctky a pak nekompromisně zavěsil do bližší šibenice.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Lille vyhrá vonku, chce hrať pohárovú Európu a káder na to má

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele