22. kolo
04.02.2023 21:00 CET
1 : 3
(1:0)

Reportáž

Edon Zhegrova (© AFP)

Rennes poprvé od srpna doma zaváhalo. Lille nastartoval k obratu kosovský reprezentant

Rennes ve 22. kole Ligue 1 ztratilo poprvé od prvního duelu soutěže body na vlastní půdě, když neudrželo poločasové vedení a nakonec padlo s Lille poměrem 1:3. Červenočerné poslal hned v první minutě zápasu do vedení Amine Gouiri, který tak úspěšně navázal na utkání se Štrasburkem, ve kterém se prosadil dvakrát. Po změně stran však Dogy přeply na vyšší rychlostní stupeň a zápas otočily. Obrovskou zásluhou se na tom podílel Edon Zhegrova, jenž zaznamenal gól a dvě asistence.

V sestavě Lille v minulém kole po téměř dvou letech scházel elitní střelec Jonathan David a Dogy na to doplatily nulou na kontě vstřelených branek v utkání s Clermontem. Absencí svého nejlepšího ligového kanonýra, Martina Terriera, už více než měsíc trpělo také Rennes. Červenočerní na to zareagovali příchodem Karla Toko Ekambiho, který si při výhře nad Štrasburkem odbyl debut v novém působišti. Ačkoliv Kamerunec neskóroval, jeho přítomnost probudila Gouiriho, jenž vstřelil dva góly.

Mladý útočník na svůj úspěch navázal v utkání proti Lille okamžitě. Už v první minutě narušil rozehrávku hostí ve vápně, sebral míč a nekompromisně překonal brankáře obstřelem. Vzápětí mohl vedení navýšit Ekambi. Střílenou přihrávku ovšem patou usměrnil jen těsně vedle pravé tyče. Po 20 minutách příležitost ke srovnání zmařil Jonathan Bamba, který se objevil u míče, aniž by byl hlídán. Jeho střelu i dorážku obětavě zblokovali obránci. Jako další šanci neproměnil Angel Gomes, když neuspěl sám proti Stevu Mandandovi. Následně zahrozili i červenočerní. Tvrdá rána Djeda Spenceho skončila pouze v boční síti.

Druhý poločas začali lépe hráči Lille. Po pár minutách se dokázal prosadit David, ale jeho radost přerušil sudí, protože kanadský útočník stál v ofsajdu. Neplatnost gólu potvrdil i videorozhodčí. Netrvalo dlouho a Dogy udeřily podruhé. Na hranici vápna vypálil Zhegrova a zamířil přesně do dolního růžku. Vypadalo to, že zápas nepozná vítěze, neboť se žádný z týmů nedokázal vypracovat k ohrožení brány. V 85. minutě však Rémy Cabella nic nevymýšlel a po přihrávce od Zhegrovy vypálil bez přípravy z hranice vápna. Jeho rána zamířila přesně k levé tyči. Výhru v poslední minutě pečetil Gomes, který prostřelil vše, co mu stálo v cestě.

Rennes tak v této sezoně teprve podruhé před vlastními fanoušky zaváhalo a připsalo si citelnou porážku. V příštím kole se 12. února představí v Toulouse, Lille tentýž den přivítá Štrasburk.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele