23. kolo
12.02.2023 15:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Radost hráčů Reims (© AFP)

Remeš po dobrém výkonu vyzrála na Troyes

Les Rouges et Blancs dokázali potřetí v sezoně vsítit čtyři branky. O jednu z nich se postaral Folarin Balogun, který se po neúplném třiadvacátém kole osamostatnil na čele tabulky střelců. Jeho tým tedy po uvedeném počtu zápasů bude nejhůře desátý. Zato Estac si zadělal na nepříjemnosti, protože nad sestupovým pásmem má náskok jediného bodu.

Balogun se málem radoval už na samotný úvod, jenže těsně minul. Stejně si záhy počínal i jeho spoluhráč Emmanuel Agbadou. Ani Lucien Agoumé svému celku vedení nezařídil, jelikož hlavičkoval těsně nad. Všechno tedy rozseknul až Marshall Munetsi, jemuž přiťuknul míč Alexis Flips. Následný volej z pěti metrů byl pro Gauthiera Gallona nechytatelný - 1:0.

Sám Flips se zatoužil proměnit z asistenta ve střelce, avšak cílil pouze do středu brány. V minutě třiadvacáté musel Gallon vytáhnout dva výborné zákroky, kterými svůj mančaft podržel. Po půl hodině hry zvedal ruce nad hlavu Myziane Maolida, ovšem dosti předčasně, protože sudí Pignard ve spolupráci s kolegou u videa odhalil, že si útočící fotbalista pomohl rukou.

Pařížský rodák s jedenáctkou na dresu tedy zaznamenal regulérní trefu až krátce před poločasovým odchodem do šaten, když cílil přesně k pravé tyči, neboť mu kolega Munetsi nezištně vykulil - 2:0. Asistent u této branky se záhy po rozehrávce dostal do další šance, jenže jeho levačka gólová v tomto případě nebyla.

V 50. minutě přišla chvíle Folarina Baloguna, který se zbavil svého strážce a tváří v tvář muži v rukavicích předvedl chladnokrevné přízemní zakončení - 3:0. Jeho kolega Yunis Abdelhamid pak poslal Gauthierovi pořádně jedovatou navštívenku. Záhy musel zasahovat i Yehvann Diof, protože jeho směrem hlavičkoval Agoumé.

Domácí jedničku nepřelstil ani Rony Lopes. Čtvrt hodiny před koncem se Balogunovi zachtělo šestnáctého zářezu. Jednadvacetiletý rodák z New Yorku ale zařízení o kousek minul. V 82. minutě jeho zaváhání napravil jeho střídající spoluhráč Jens-Lys Cajuste, jelikož svou přízemní střelou z úhlu nasadil gólmanovi housle poté, co mu šikovnou patičkou posunul míč Junya Ito - 4:0. Do finálního hvizdu si Gallon připsal ještě jeden úspěšný zákrok. Z deseti střel tedy lapil šest.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele