2. kolo
14.08.2022 15:00 CET
2 : 4
(2:0)

Reportáž

Jérémie Bela (© AFP)

Clermont proti oslabené Remeši otočil skóre

Tři penalty, jedno vyloučení a celkem šest gólů. Takový byl duel 2. kola Ligue 1 v sezoně 2022/2023, ve kterém se z vítězství nakonec radovali hosté. Na konto si tak připisují první výhru, zatímco tým z historického města zažívá zklamání. Vždyť po prvním poločase to vypadalo, že tříbodový zisk může máloco ohrozit.

V 6. minutě se jako první osmělil Muhammed Chan Saračević, jenže rodák z rakouského Linze se své chvíle dočkal až po změně stran. Po čtvrthodině byl k vidění znovu, když pobídnul Jima Allevinaha, který těsně minul. Po dvaceti minutách hry kapitán Florient Ogier ve vlastní šestnáctce stáhnul na zem Folarina Balonguna a sudí Johan Hamel nařídil penaltu.

Její exekuce se ujal Kamory Doumbia a s lehkostí poslal svůj tým do vedení - 1:0. Ve 28. minutě zahrál ve svém pokutovém území rukou na zemi ležící Yohann Magnin a na světě byla další "pětka". Doumbia tentokrát přenechal Balogunovi, jenž měl pro změnu obrovské štěstí, neboť Mory Dias si na míč sáhnul - 2:0.

Gólman ve službách Clermontu musel do konce úvodního dějství zasahovat ještě jednou. Nicméně po změně stran už si příliš nezachytal, protože hned po 120 sekundách hasil Emmanuel Agbadou hrozící brejk za cenu červené karty. Hned za čtyři minutky zahrál Mitchell van Bergen ve vlastním vápně jednoznačně rukou, a tak došlo na třetí možnost ke skórování z penaltového puntíku, byť tentokrát k radosti příznivců Les Lanciers.

Komnen Andrić byl stejně nekompromisní, jako předtím na opačném pólu Doumbia - 2:1. Skvadra Pascala Gastiena vycítila šanci, která přišla za deset minut. Při rozehrávce standardní situace centroval trenérův syn Johan na hlavu Ogiera, který posunul před bránu, kde z malého vápna stejnou částí těla zakončoval Srb Andrić - 2:2.

Hosté si byli dobře vědomí toho, že soupeř nestíhá, a tak bylo jenom otázkou času, kdy překlopí misky vah na svoji stranu. Stalo se v 72. minutě. Gastien rozehrál další standardku po zemi na hranici velkého čtverce. Muhammed Chen Saračević si balon zpracoval a okamžitě jej nikoli razantní, nýbrž ukrytou střelou poslal na místo určení - 2:3.

Po rozehrávce jeho brankář Diaw nezkrotil vcelku snadný míč, takže mohl děkovat obraně, že zabránila vyrovnání na 3:3. Naopak Jérémie Bela vsadil na razanci, díky které se mohl radovat z debutového zásahu v novém dresu po přestupu z Birminghamu - 2:4. V 83. minutě to zkusil Van Bergen, jenže nedal. To Saîf-Eddineu Khaouimu se sice skórovat podařilo, jenže si nepohlídal ofsajdovou hranu. Fotbalisty hájící barvy v loňské sezoně sedmnáctého klubu tenhle fakt však mrzet nemusel.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele