36. kolo
21.05.2023 15:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Franck Honorat (© AFP)

Brest si díky výhře nad Clermontem zajistil Ligue 1 i pro příští sezonu

Les Pirates potvrdili, že na soupeře ze středu Francie umí zahrát. Tentokrát na Stade Francis-Le Blé padaly branky pouze v závěru jednoho poločasu a na startu toho druhého. Les Lanciers sice navzdory třinácté porážce setrvávají na osmé pozici, zdaleka ji ale nemají jistou.

Ve 4. minutě centroval na zadní (pravou) tyč Muhammed Cham Saračević a Marco Bizot nakonec zasahovat nemusel, protože Mateusz Wieteska hlavičkoval do boční sítě. Pierre Lees-Melou se svým pokusem proti Ouperinemu Djocovi také neuspěl. Další fáze utkání nepostrádala kvalitní nasazení, jenom zajímavé příležitosti ke vstřelení gólu se jaksi vytratily.

Dokud tedy nepřišlo finále úvodního poločasu. Dvě minutky před vypršením jeho řádné hrací doby využil Neto Borges poněkud laxnějšího bránění v podání Pierra Lees-Melou a nečekanou střelou dokonale zaskočil muže v rukavicích - 0:1. Avšak ihned po rozehrávce si Franck Honorat výborně zpracoval Les-Melouův centr do vápna.

Tím se zároveň zbavil Maximiliana Caufrieze a jeho přízemní zakončení k bližší (levé) tyči přineslo ovoce a s ním vyrovnání - 1:1. Nicméně dvě minutky po změně stran to byl znovu Pierre Lees-Melou, kdo pobídnul Steva Mouniého, jenž tváří v tvář Bizotovi správně vsadil na jesličky - 2:1. Moment, který Clermont nakonec hodně mrzel.

Hosty tahle brzká trefa evidentně hodně zaskočila, takže se nebylo ani čemu divit, že Muhammed Cham Saračević svůj pokus zazdil. Defenzivní řada výběru Érica Roye ve zbytku druhého dějství pracovala opravdu na jedničku, takže se k ničemu nedostal ani Grejohn Kyei, jenž v posledních týdnech zařídil svému mužstvu více důležitých bodů.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Gepiiik

Opravdu velice těžký zápas pro Brest... jak jsem psal vedle, že Strasbourg vítězstvím si pojistí udržení, tady to platí 2x tolik. Brest nemá vůbec lehký konec sezony... Hraje proti rozjetému Clermontu, pak venku s Marseille a doma proti Rennes. I přesto, jak je Clermont rozjetý je zde jediná šance, kde urvat 3 body. Nebudu lhát moc ve 3 body nevěřím, protože Clermont v minulém zápase porazil Lyon, ale remíza je zde celkem reálná a i bod bude pro Brest znamenat cenu zlata. Můj tip je ovšem 1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele