17. kolo
01.01.2023 17:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Muhammed Cham (© AFP)

Pozdní penalta přinesla Clermontu vítězství nad Lyonem

Do Parc Olympique Lyonnais jezdí Les Lanciers rádi. Na rozdíl od vlastního stadionu se jim tam porážky s Les Gones vyhýbají. Není divu, že Pascal Gastien měl z výhry velikou radost, zatímco Laurent Blanc patrně musel novému majiteli Johnu Textorovi tohle zaváhání vysvětlovat.

Jako první mezi tři tyče zamířil domácí forvard Tetê, avšak s tímto pokusem si Mory Diaw hravě poradil. Netrvalo dlouho a jeho spoluhráč Karl Toko Ekambi se ocitnul v zajímavé příležitosti, ze které vůbec nic nevytěžil. V 18. minutě rozehrávali hosté standardní situaci (v podstatě šlo o takový zkrácený roh). Míč doputoval na hlavu Elbasana Rashiniho a následně byl tečován Saëlem Kumbedim. Anthony Lopes se přesto vyznamenal.

Následně se osmělil Maxence Caqueret, ale stav na ukazateli zůstal nezměněný. Brazilec Tetê byl vidět i při protiútoku tři proti dvěma, jenže všechno k nelibosti svých kolegů zadrbal. Teprve ve 39. minutě o sobě dal vědět Alexandre Lacazette. Jeho rána z hranice velkého čtverce mířila ke škodě Lyonu vysoko nad.

V závěru poločasu ještě musel Diaw likvidovat Kumbediho pokus, kterému předcházela velmi pěkná narážečka. Ve druhé půli aktéři na hrací ploše hráli zřejmě pod vlivem nějakého kouzla, protože z jejich kopaček/hlav při zakončení zcela vytratila přesnost. V 86. minutě to vypadalo, že Castello Lukeba zahrál ve vlastní šestnáctce rukou. Rozhodčí Stéphanie Frappart se šla podívat na video a nařídila penaltu.

Muhammed Cham Saračević, který v roce 2022 debutoval v rakouském áčku, cílil po své levé ruce, kdežto Lopes skákal na opačnou stranu - 0:1. Les Gones si byli vědomí toho, že času na vyrovnání je málo. Na jejich kopačky se evidentně vnesla nervozita, což mohl v nastaveném čase potrestat Grejohn Kyei. A skutečně trefil síť, ale pouze z boku.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dodavatel dat poslal v poště i nějaké zmetky. Kolik jich v tomto kole bude???? 2?????? 3?????

Reagovat
smazaný uživatel

Už jsou 3. I ten Lyon do toho tak nějak zapadá. Ted je v píči, divím se , že podobných výsledku neuhrají více. X let nazpět, když byli na špici kurwili, co se dalo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele