32. kolo
23.04.2023 15:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Muhammed Cham (© AFP)

Trápení Nice pokračuje, nad jeho síly byl i Clermont

Po nečekaném vypadnutí z Evropské konferenční ligy si chtěli Les Aiglons spravit chuť, jenže místo toho si připsali na konto devátou porážku v Ligue 1, ve které tedy na tříbodový zisk čekají už osm utkání. Naopak Les Lanciers potvrdili dobrou formu a zaznamenali svou čtvrtou výhru v řadě.

Jako první ze všech aktérů na hrací ploše se do zakončení dostal Maxime Gonalons, bývalý dlouholetý záložník Lyonu však mířil vedle. V závěru úvodní desetiminutovky zahrozil Elbasan Rashani, úspěšný každopádně nebyl ani jeho kolega z útoku Grejohn Kyei. A nepřesnosti byly na stadionu Allianz Riviera k vidění i nadále.

Dokud nenastala 37. minuta a s ní nedobrá rozehrávka Kaspera Schmeichela, kterou dostal do úzkých kolegu Ndayishimiyeho. Toho o balon obral Johan Gastien a Muhammed Cham Saračević pak cílil do protipohybu dánského brankáře - 0:1.

Jenže vedení hostům nevydrželo dlouho. Badredine Bouanani sice z hranice šestnáctky nastřelil tyč, ale od ní se míč odrazil ke Gaëtanu Labordemu, a ten měl před sebou snadnou úlohu - 1:1.

Osmnáctiletý alžírský talent Bouanani o sobě dal vědět i po změně stran, když z přímého kopu protáhnul Moryho Diawa. Další šance patřila Gastienovi, jenž prostor mezi třemi tyčemi o kousek nenašel. Šok přišel pro Didiera Digarda a jeho družinu v době, kdy do konce řádné hrací doby zbývalo odehrát sedm minutek.

Díky nedůslednému bránění zvládnul Kyei vleže posunout na neobsazeného Saîf-Eddinea Khaouiho, jenž z deseti metrů prostřelil Schmeichela - 1:2. Ve zbývajících pasážích zápasu se domácí už k ničemu nepropracovali, takže zkrátka musí doufat, že se sérii bez výhry podaří utnout za týden, kdy je na programu střetnutí s Troyes. Clermont mimochodem doma přivítá Remeš.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele