14. kolo
06.11.2022 17:05 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Benjamin Bourigeaud (© AFP)

Lille se s Rennes rozešlo smírně

Hráči severofrancouzského klubu by se po roční odmlce rádi objevili v pohárové Evropě. Čtrnácté kolo jim však přisoudilo silného soupeře, který po změně stran dokázal vyrovnat. Na tom, že další branky nepadly, nic nezměnilo ani pozdní vyloučení hostujícího Melinga.

Během úvodní desetiminutovky se obě mužstva snažila hrát aktivně. Teprve potom se ale k balonu dostal Benjamin Bourigeaud a Lucas Chevalier neměl mnoho práce, jelikož střela mířila přímo na něj. Zato jeho protějšek Steve Mandanda si nestačil připsat ani jeden úspěšný zákrok a hned inkasoval, protože po zdánlivě překombinovaném rohu Lille neudržel v rukou míč, který do brány vcelku snadno zblízka dopravil José Fonte - 1:0.

Další hrozba přišla od Rémyho Cabelly. Bývalý gólman Marseille stačil zasáhnout. Pozadu nechtěl zůstat Timothy Weah, který po šestatřiceti minutách hry prostor mezi třemi tyčemi k nelibosti kouče Paula Fonseky netrefil. Poločas zakončil Jonathan David, který si sice ve vápně nedělal hlavu z početní převahy soupeře, ale cílil pouze do Mandandovy náruče.

V 57. minutě si při obranném rohu nepočínal nejšikovněji Jonathan Bamba. Jeho nenápadné držení Christophera Wooha odhalil až videorozhodčí, načež ten hlavní, tedy Johan Hamel, ukázal na penaltový puntík. Benjamin Bourigeaud se podíval po své levé ruce, kam také následně střílel, což se Chevalierovi zdálo až příliš snadné na to, aby skočil na správnou stranu - 1:1.

V 66. minutě zahrávaly Dogy standardní situaci, kdy přetažený centr usměrnil jenom do tyče Tiago Djaló. Brankovou konstrukci orazítkoval po pěti minutách také Jonathan David. Kanadský forvard, jenž míří na blížící se mistrovství světa, tedy prozatím svou desátou branku v ročníku nepřidal. Ani v závěrečné desetiminutovce, kdy sice dopravil míč za čáru, jenže si nepohlídal ofsajdovou hranu.

Birger Meling, který přišel na hrací plochu až v 77. minutě, musel po necelé čtvrt hodině zase ven, neboť přišlápnul achilovku Adamu Ounasovi. Červená karta byla zasloužená a mohla stát Rennes body, kdyby Steve Mandanda v nastavení nevychytal Bourigeauda. Les Rouges et Noirs hrají za týden proti Toulouse, kdežto LOSC přivítá doma Angers.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele