27. kolo
10.03.2023 21:00 CET
3 : 3
(0:0)

Reportáž

Jonathan David, autor hattricku (© AFP)

Lille ztratilo v duelu s Lyonem dvougólové vedení až v samotném závěru

Když na začátku finální desetiminutovky Jonathan David proměnil svou druhou penaltu v zápase a dokonal hattrick, měli hosté na kontě pouze jeden jediný zásah. Jenže potom Alexandre Lacazette znovu ukázal, jak moc platným hráčem je. Dvěma brankami odvrátil desátou prorážku svého týmu a celku ze severu Francie znemožnil se minimálně do soboty vyšplhat na pátou příčku.

Krátce předtím, než se úvodní čtvrt hodina stala minulostí, byl k vidění minisouboj Bradleyho Barcoly a Lucase Chevaliera, ze kterého vyšel jako jednoznačný vítěz domácí brankář. Jonathan Bamba nechtěl zůstat pozadu, avšak neměl optimálně seřízená mířidla. Ten samý fotbalista to po překvapivé rozehrávce standardní situace zkusil zase, tentokrát z úhlu a Rémy Riou musel být pozorný.

Náhradník za zraněnou jedničku Anthonyho Lopese si do poločasového hvizdu pohlídal i pokus Angela Gomese, což věru nebylo nic složitého, jelikož směřoval přesně do míst, kde se lyonský odchovanec pohyboval. Všech šest zásahů si tedy aktéři na hrací ploše schovali až pro druhé dějství, přičemž skóre "rozseknul" už po několika sekundách Jonathan David.

Kanadský reprezentant si naběhnul na Bambův pas z levého křídla a před mužem v rukavicích, který si jej patrně nevšimnul, usměrnil z první balon do sítě - 1:0. Za 240 sekund zazlobili LOSC znovu, avšak k radosti hostujícího kouče Laurenta Blanca se to obešlo bez pohromy. V devětapadesáté minutě Gabriel Gudmundsson uniknul Rayanu Cherkimu, který ho ve vlastní šestnáctce stáhnul na zem a Benoît Bastien ukázal na penaltový puntík.

David cílil milimetrově přesně k pravé tyči, takže Riou na míč nedosáhnul, přestože uhodnul směr - 2:0. Avšak záhy po rozehrávce se kulatý předmět odrazil po Cherkiho patičce s obrovskou porcí štěstí k neobsazenému Bradleymu Barcolovi, který nejprve zpracoval, a poté křižnou ranou k levé tyči snížil na 2:1.

V 72. minutě přišel na hrací plochu Lacazette a neuvedl se vůbec dobře, protože ve svém vápně zahrál rukou, což sudí po konzultaci s kolegou u videa správně posoudil jako další penaltu. Jonathan David cílil znovu k pravé tyči, zatímco gólman skákal na opačnou stranu, takže si účastník loňského mistrovství světa připsal na konto devatenáctou trefu v sezoně, čímž na čele tabulky kanonýrů o jednu překonal Kyliana Mbappého - 3:1.

Navrátilec z Arsenalu v barvách Les Gones mohutně toužil po tom, aby svoje zaváhání napravil. Poprvé se dočkal v 83. minutě, když mu v závěru pěkné akce servíroval Saël Kumbedi centr na hranici malého čtverce, odkud se prosadil přesnou hlavičkou k pravé tyčce - 3:2. V poslední minutě řádné hrací doby bylo vyrovnáno.

Bradley Barcola přihrával z pravé strany. Corentin Tolisso šikovně přepustil Lacazettovi, který pravačkou vymetl šibenici - 3:3. V nastaveném čase na rozdíl od protihráče hattrick o pár čísel propásnul. Moussa Dembélé chtěl nalomeného soupeře dorazit, ale ztroskotal na Chevalierovi. Infarktový závěr dostal tečku v podobě Kumbediho penaltového faulu na Bambu. Těsně před exekucí v podání Adama Ounase byl sudí Bastien asistentem u videa pobídnul, aby si šel prohlédnout záznam, na základě kterého usoudil, že domácí sedmička svůj pád nafilmovala, za což byla oceněna žlutou kartou a třetí "pětka" se tudíž nekonala a utkání skončilo remízou.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele