29. kolo
02.04.2023 13:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Remy Cabella (© AFP)

Povedený závěr přinesl Lille výhru nad Lorientem

Utkání nakonec skončilo stejným výsledkem, jako poslední vzájemné ze Stade Pierre-Mauroy. Jenom střelci byli docela jiní. V 88. minutě ještě utkání spělo k remíze, avšak poté dokázali domácí hned dvakrát využít početní výhody. Díky zaváhání Rennes se tým Paula Fonsecy posunul na pátou pozici, zatímco Les Merlus se můžou propadnout o dvě příčky až na tu desátou.

Na první gól se na severu Francie čekalo necelou čtvrt hodinu. Tehdy Angel Gomes přihrál do vápna Rémymu Cabellovi, jenž si pranic nedělal z převahy obránců a přízemní střelou k levé tyči překonal Vita Mannoneho - 1:0. V ten moment nikdo na stadionu netušil, že se na další trefu bude čekat více než hodinu.

Ovšem to neznamená, že by se hrálo bez brankových příležitostí. Pod další se podepsal ve 25. minutě Jonathan Bamba, když si narazil se svým jmenovcem Davidem, jenže cílil pouze do prostoru, kde se pohyboval muž v rukavicích. Záhy ve stoprocentní příležitosti selhal autor do té doby jediného gólu zápasu. Tentokrát holt na hostující jedničku nevyzrál.

Činit se musela i v minutě dvaačtyřicáté, kdy zlikvidovala povedenou střelu z dálky od Angela Gomese. V nastaveném čase ještě zatoužil Jonathan David zaokrouhlit počet svých vstřelených zářezů na dvacet, nicméně Mannone i v tomto případě dál držel naděje svého týmu na dobrý výsledek. Po nematné neslané první polovině druhého dějství ji výrazně podpořil Ibrahima Koné.

V 77. minutě využil malijský rodák své tělesné konstrukce k tomu, aby přetlačil Alexsandra Ribeira a ze sedmi metrů procpal míč na místo určení - 1:1. Jenže už za 120 sekund nestíhající Laurent Abergel zaútočil na Davidovy kotníky, za což od sudího Pignarda vyfasoval druhou žlutou, a tím pádem červenou kartu.

Trest mohl přijít záhy při šanci Bamby, kdyby zblízka nepochopitelně nepřekopnul zařízení. Pak přišel na hrací plochu Edon Zhegrova a už za sedm minut se stal hrdinou, protože po přiťuknutí od Angela Gomese šikovně skryl svou střelu za Vincenta Le Goffa a ta se od levé tyčky odrazila za čáru - 2:1. Třicetiletý reprezentant Kosova se po rozehrávce prosadil znovu, když střílel z hranice šestnáctky po zemi k pravé tyči - 3:1.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele