33. kolo
29.04.2023 17:00 CET
3 : 0
(3:0)

Reportáž

Remy Cabella (© AFP)

Lille překvapení nepřipustilo, Ajacciu nadělilo tři góly

LOSC se tedy nadále můžou ucházet o celkovou čtvrtou příčku, jelikož zaváhání u prvních tří celků se nedá příliš předpokládat. Stejně tak už to vypadá, že korsický tým doprovodí Ajaccio do Ligue 2.

Domácím stačila k vybudování tříbrankového náskoku jedna čtvrthodinka. Nicméně pod první šanci utkání se už po necelých 180 sekundách podepsal Jonathan Bamba, jenže na Benjamina Leroye nevyzrál. V 16. minutě se osmělil Angel Gomes, když se k němu balon odrazil na hranici pokutového území. Netrefil však podle svých představ, čímž muži v rukavicích výrazně usnadnil práci.

Skóre se tedy měnilo až ve 22. minutě. Balon se odrazil mimo vápna k Andrému Gomesovi, jenž placírkou své pravé nohy v podstatě vymetl pravou šibenici - 1:0. Edon Zhegrova chtěl nedlouho po rozehrávce náskok zvýšit. A snad by se mu to i povedlo, kdyby nepřestřelil zařízení. V každém případě příznivci a příznivkyně klubu ze Stade Pierre Mauroy nemuseli smutnit.

Třiatřicátá minuta jim totiž přinesla další radost, když Rémy Cabella patičkou výborně přiťuknul Andrému Gomesovi, jenž tentokrát cílil k levé tyči - 2:0. A zkáza byla dokonána za nějakých 200 sekund, jelikož Zhegrova našel svým centrem na zadní (levé) tyči Bambu, který vrátil před bránu, kde Rémymu Cabellovi stačilo jediné: zacílil ze čtyř metrů po zemi do prakticky odkryté klece - 3:0.

Hosté se po takové spršce jen velmi těžce zvedali. A dvanáct minut po startu druhé půle mohli prohrávat už o čtyři zářezy, kdyby si Cabella před svou dorážkou pohlídal ofsajdovou hranu. Do listiny střelců se toužil zapsat i střídající Timothy Weah, leč v rámci této partie mu nebylo přáno, takže na první trefu v tomto ročníku nadále čeká.

Snížit mohl v 76. minutě Kevin Spadanuda, kdyby neorazítkoval břevno. Jonathan David o sobě dal výrazněji vědět až v samotném závěru. K jeho dvaadvacátému gólu to ale nevedlo, a tak v aktuální tabulce kanonýrů o jeden za Kylianem Mbappém dál zaostává. Vyrovnat jej bude moct za týden proti Remeši, zatímco na ostrov ve Středozemním moři dorazí Toulouse.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele