38. kolo
03.06.2023 21:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Bafodé Diakité a jeho soupeř Mama Baldé (© AFP)

Lille bude hrát aspoň Konferenční ligu, stačila mu remíza na půdě Troyes

Lille plnilo roli favorita na půdě dávno sestupujícího Troyes. A k uchování své čtvrté pozice potřebovalo naplnit papírové předpoklady. Jenže tříbodový výsledek se mu nakonec nezdařilo urvat, takže o postavení v tabulce přišlo. A nakonec mohlo být rádo, že udrželo alespoň pátou příčku, protože ho klidně mohlo předskočit Monaco. To ovšem nestačilo doma na Toulouse.

Ve finále se tedy hosté mohou v příštím ročníku těšit na účast v evropských pohárech, ačkoli na úkor Rennes, které slavilo vítězství v bretaňském derby proti Brestu, si nezahrají Evropskou ligu, nýbrž soutěž postavenou o level níže, čili Konferenční ligu. Za SRFC v sumárním účtování po třiceti osmi kolech mimochodem zaostali o jediný bod.

V prvním poločase v jeho závěru se Dogy mohly nasměrovat za výhrou díky Ang. Gomesovi, avšak ten v rámci přímého volného kopu trefil jenom tyčku. V 52. minutě již každopádně došlo na první změnu skóre. Bamba v rohu vápna u brankové čáry nějakou tu dobu přemýšlel, komu že adresuje přihrávku, až si nakonec vybral Diakitého, a jeho poněkud krkolomnější zakončení přece skončilo přesně u tyčky.

ESTAC se nicméně neloučilo s vlastními fanoušky porážkou, poněvadž v 72. minutě zaznamenalo vyrovnání. Rychlý ťukes v šestnáctce vyprodukovali Kouamé s T. Baldém a následně Rony Lopes zakroutil levačkou balón do spodního rohu brány. LOSC mělo určitě nahnáno, že by mohlo vypadnout z pozic zajišťující pohárovou Evropu pro následující ročník, naštěstí mu ale dorazily dobré zprávy kolem konečného rezultátu Knížat.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Gepiiik

Evropská liga na dosah ruky. Proto ten kurz. Nedokážu si představit co by se muselo stát aby Lille nebralo 3 body. Tady si myslím, že to bude jízda. Tip: 1:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele