6. kolo
04.09.2022 15:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Clermontu (© AFP)

V Clermontu slaví výhru nad Toulouse

Domácím skvěle vyšel úvod a závěr druhého poločasu. Z šesti klání si na konto připsali tříbodový zisk hned v polovině případů, tudíž se drží na dosah pohárovým příčkám. TFC zůstává na pěti bodech, přičemž podruhé za sebou nevstřelilo gól.

Kdo ví, jak by to všechno dopadlo, kdyby Thijs Dallinga už ve 2. minutě tváří v tvář Morymu Diawovi necílil pouze do břevna. V 10. minutě si mohla domácí brankář připsat asistenci. Grejohn Kyei však v koncovce selhal. V závěru úvodní čtvrthodiny mířil Branco van den Boomen těsně vedle, čímž se postaral o finální zaznamenáníhodný moment úvodního poločasu.

Na začátku toho druhého zahrávali Les Lanciers roh. Po dvou šťastných odrazech (od Allevinaha to nebyla cílená přihrávka) se kulatý předmět dostal na zadní tyč, kde jej zblízka dopravil na místo určení Maxime Gonalons, což později potvrdil videorozhodčí - 1:0. V 53. minutě chtěl pojistku přidat Jodel Dossou. Zařízení ke své škodě netrefil.

Další pasáž hry přinesla především nedostatek kreativity v ofenzivní fázi, a to na obou stranách barikády. V závěrečné desetiminutovce to byl opět reprezentant afrického Beninu Jodel Dossou, kdo se dostal k zakončení a tentokrát už Maxime Dupé musel zasahovat. Zanedlouho Ado Onaiwu upadnul po kontaktu s Caufriezem a hosté měli příležitost zahrávat přímý kop z velice výhodné pozice.

Branco van den Boomen to zkusil technicky na Diawovu stranu, načež hráč s devětadevadesátkou na dresu výtečně vyškrábnul na roh. Ten samý hráč v poslední minutě z další standardní situace pálil do břevna. Jenže v té době už jeho tým prohrával o dvě branky, protože chviličku předtím si Muhamed Cham Saračević vyměnil míč s Komnenem Andriće, aby jej poslal po zemi do sítě - 2:0.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele