18. kolo
11.01.2023 19:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

První branka utkání, postaral se o ni Grejohn Kyei (© AFP)

Clermont gólem v samém závěru překvapivě zdolal favorizované Rennes

Hráči Clermontu se po skvělém vstupu do nového ligového ročníku dostali do menší krize, která vyvrcholila senzačním víkendovým vyřazením v Coupe de France s amatérským týmem Strasbourg Koenigshoffen, ovšem nyní opět zabrali a vyšlápli si na Stade Rennes, které díky trefě Johana Gastiena z páté nastavené minuty porazili nejtěsnějším poměrem 2:1. V tabulce se tak posunuli na vynikající deváté místo s pětadvaceti body.

Naopak hosté zaváhali v novém roce vůbec poprvé a tato ztráta je v konečném účtování může hodně mrzet, jelikož jim patří čtvrtá příčka se čtyřiatřiceti body a za druhým týmem RC Lens již zaostávají o propastných sedm bodů. Rennes nezískalo ve středním utkání ani bod hlavně kvůli nedisciplinovanosti, protože v závěrečné dvacetiminutovce obdrželo hned dvě červené karty. Úvodní půlhodina nic podstatného nepřinesla. A pak z ničeho nic vedli domácí.

Khaoui vymyslel geniální oblouček za defenzívu protivníka, na který těsně nedosáhl Warmed Omari. Rozběhnutý Grejohn Kyei poté s přehledem obešel brankáře Mandandu a z mírného úhlu přesně zamířil doprostřed branky. Následně se SRFC dlouho nemohlo k ničemu dostat a srovnat chtělo až v polovině druhého dějství, jenomže dorážka Gouiriho ze středu šestnáctky letěla nad horní tyčku.

Vzápětí se na druhé straně musel blýsknout Mandanda proti ráně Neta Borgese. Svěřenci trenéra Bruna Génésia přeci jen vyrovnali v 74. minutě. Arnaud Kalimuendo po zpětném přízemním centru Benjamina Bourigeauda vystřelil z voleje před hranicí brankového území a bez potíží rozvlnil síť. Avšak Rennes si výrazně zkomplikovalo svou situaci v rozmezí 77. až 83. minuty.

Bourigeaud uviděl první žlutou kartu v nastavení první půle a pak tři minuty po vyrovnávacím gólu nevybíravě atakoval Magnina. Zkušený rozhodčí Turpin mu tak po vytáhnutí druhé žluté karty ukázal i tu červené barvy. Neuběhlo ani dalších šest minut a z trávníku se poroučel také Omari, jenž ve vyložené brankové možnosti poslal k zemi střídajícího Andriče, a Turpin tentokráte rovnou tasil červenou kartu.

Clermont zužitkoval dvojnásobné početní výhody v páté minutě nastavení. O jeho vítězství rozhodl Gastien přesnou přízemní střelou z patnácti metrů přímo do pravého dolního růžku.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele