33. kolo
30.04.2023 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Grejohn Kyei (© AFP)

Clermont těsně zdolal konkurenční Remeš a udržel si naději na pohárovou Evropu

Oba dva nedělní protivníci se v tomto ročníku nemusejí strachovat o záchranu a nyní ve vzájemném utkání usilovali o horní polovinu tabulky. O něco úspěšnější nakonec byl domácí výběr, jelikož zvítězil nejtěsnějším poměrem 1:0 a rázem se vyhoupl na osmé místo tabulky se ziskem devětačtyřiceti bodů. Hosté naopak klesli až na jedenáctou pozici a v tuto chvíli mají na kontě o dva body méně než právě Clermont.

Svěřenci trenéra Pascala Gastiena vsítili jediný gól tohoto utkání už po necelých čtyřech odehraných minutách. Po parádní přízemní kombinaci na jeden dotek se ocitl u brankové čáry Cham a ukázkovou zpětnou nahrávkou našel zcela osamoceného Grejohna Kyeiho, jenž z deset metrů překonal naprosto bezmocného brankáře Dioufa. Hosté se v následujícím průběhu rozhodně nevzdávali a vyrovnat mohli přesně v polovině úvodního dějství.

Ve velmi slibné pozici se totiž zjevil Balogun, který z mírného úhlu pálil o decimetry nad horní tyčku. Zhruba po půlhodině hry chtěl na opačné straně přidat svůj druhý gól zápasu aktivní Kyei, avšak tentokráte po rohovém kopu nezachoval chladnou hlavu a z hranice brankového území trestuhodně pálil mimo. Ještě do přestávky se pokusil vyrovnat důrazný Munetsi, jenže ani jeho razantní hlavička se do prostoru tří tyčí nevešla.

Po změně stran se obrázek hry příliš neměnil. Největší šance byla k vidění v 58. minutě, kdy Zeffane svou bombou z první orazítkoval levou konstrukci. Clermont si zkomplikoval svou situaci v 80. minutě, neboť polský obránce Mateusz Wieteska v přerušené hře nakopl svého protihráče do hrudníku a nemohlo následovat nic jiného než okamžité vyloučení. Domácí však i v oslabení svého soupeře vůbec k ničemu nepustili až do závěrečného hvizdu.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele