35. kolo
14.05.2023 13:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Grejohn Kyei (© AFP)

Lyon odjel z Clermontu s nepořízenou

Že každý den není posvícení, poznal Alexandre Lacazette. Forvard klubu z Parc Olympique Lyonnais sice dokázal zaznamenat pětadvacátou branku v sezoně, jenže tu další, kterou by se na čele tabulky kanonýrů dorovnal Kylianu Mbappému, vsítit v poslední minutě ze značky pokutového kopu nedokázal. Les Gones na sedmé příčce pořád mají šanci na pohárové umístění, což matematicky platí i pro Les Lanciers, kteří na osmé pozici ztrácejí šest bodíků.

V 10. minutě zkusil štěstí úřadující argentinský mistr světa Nicolás Tagliafico, jenže prostor mezi třemi tyčemi netrefil. Za dalších deset minutek nevyužil zaváhání gólmana Diawa zmiňovaný Lacazette, který se tudíž dočkal až za 180 sekund. Tehdy rozehráli hosté pěknou akci, v jejímž závěru jej pobídnul Amina Sarr a následná střela byla skryta za obráncem - 0:1.

Okamžitě po rozehrávce Castello Lukeba přistrčil ve vlastním vápně Saïf-Eddinea Khaouiho, takže zkušený sudí Clément Turpin ukázal na penaltový puntík. Grejohn Kyei cílil po zemi po své pravé ruce, zatímco Anthony Lopes skákal do opačného koutu brány - 1:1. Po půl hodině hry zapracovala skvěle defenziva Gastienova výběru, a proto zůstával stav nerozhodný.

Záhy poté Elbasan Rashani zakončoval nepřesně hlavou. Následná Sarrova rána byla tvrdá, ale směřovala pouze do rukou připraveného gólmana. Po změně stran nejprve minul Lacazette a po něm musel Lopes zasahovat proti dobrému pokusu Khaouiho. Rozhodující moment zápasu se odehrál v jeho 65. minutě.

Mehdi Zeffane centroval z pravé strany, Kyei si v souboji s Lukebou dokázal udělat prostor a na jeho hlavičku zareagoval muž v rukavicích o zlomek sekundy později, než by bývalo bylo zapotřebí - 2:1. Šance na vyrovnání přišla až v nastaveném čase, protože Komnen Andrić zahrál ve vlastním vápně rukou. Nejlepší střelec Lyonu však při svém mizerně zahraném pokutovém kopu nechal vyniknout Moryho Diawa.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele