31. kolo
16.04.2023 15:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Radost hráčů Clermontu (© AFP)

Clermont utkání s Angers zvládnul, přestože dohrával o devíti

Ač do konce sezony zbývá odehrát ještě sedm duelů, šance, že se SCO udrží mezi elitou, rovná se už pomalu zázraku. O celkově třiadvacáté porážce klubu ze Stade Raymond Kopa rozhodly dvě proměněné penalty, díky nimž mají Les Lanciers na jedenácté příčce třiačtyřicet bodů.

První pokus obstaral Jim Allevinah a Paul Bernardoni vyrážel na roh. Následující pasáž nebyla divácky zrovna dvakrát atraktivní, což se nezamlouvalo Adrienu Hunouovi, kterému poslal dlouhý balon Nabil Bentaleb a jeho skákavá střela pravačkou z úhlu zapadla před nepočetnou kulisou (na Stade Gabriel Montpied vážilo cestu pouze 10 500 lidí) k levé tyči - 0:1.

Avšak že by vedení týmu Alexandreho Dujeuxe vydrželo delší dobu, to se rozhodně napsat nedá. Za 180 sekund Hunou ve vlastní šestnáctce nedovoleně poslal na zem Neta Borgese a přízemní střela Grejohna Kyeie se zastavila až v síti - 1:1. Za další tři minutky byl na světě další průšvih, protože autor vyrovnávacího zásahu se ocitnul na zemi po souboji s Cédricem Hountondjim.

Druhou "pětku" zahrával Muhammed Cham Saračević. Vypadalo to, že chce provést panenkovský dloubáček, ale v poslední chvíli jakoby se mu střetly myšlenky, takže kulatý předmět nezvednul, nicméně gólman hostujícího výběru jej nohama nezastavil - 2:1. Kdo čekal, že první dějství toho šest minut před svým závěrem už více nepřinese, ten se šeredně spletl.

Neto Borges ostře fauloval Bentaleba, který tím pádem dohrál. Avšak druhá půle se netýkala ani šestadvacetiletého Brazilce, který uviděl první červenou kartu této partie. Čtvrt hodiny před vypršením řádné hrací doby mířil Hunou jenom do tyče. Ani další, nepříliš nebezpečné snahy k vyrovnání nevedly. A vyloučení Alidua Seidua po druhé žluté, kterou inkasoval při potyčce s protihráči, přišlo až příliš pozdě.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele