10. kolo
09.10.2022 15:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Clermontu (© AFP)

Clermont díky dvěma slepeným gólům vyzrál na Auxerre

Les Lanciers si počínají v podstatě stejně nenápadně, jako v minulém ročníku. Tehdy však přes dobrá období skončili těsně nad propastí. Po deseti kolech aktuální sezony mají na kontě solidních šestnáct bodů, což v pohodě stačí na horní polovinu tabulky. Naopak AJA dobře vědí, že stále mají, co zlepšovat.

Po deseti minutách hry se diváci a divačky na Stade Gabriel Montpied už začali radovat, nicméně rozhodčí Vernice po konzultaci s kolegou branku odvolal pro těsný ofsajd. Nudnější pasáž skončila až nedlouho před poločasovým odchodem do šaten. Znovu u toho byl Elbasan Rashani, jenž ve velice dobré pozici cílil pouze do Benoîta Costila.

V poslední minutě řádné hrací doby úvodního poločasu se za obranou hostujícího celku ocitnul Grejohn Kyei. Jeho zásah však nemohl platit, jelikož si nepohlídal ofsajdovou hranu. Z druhé půle bylo odehráno deset minutek, když právě Kyei šikovně postrčil na Saïf-Eddinea Khaouiho, jehož rána levačkou zapadlo pod břevno - 1:0.

Nějakých 180 sekund poté měl Pascal Gastien na lavičce opět radost. Grejohn Kyei prostě vystřelil zpoza vápna a Costil byl na tenhle pokus krátký - 2:0. Čtvrt hodiny před koncem pálil těsně vedle Nuno Da Costa. Zanedlouho se prezentoval svým technickým obstřelem Lassine Sinayoko. Mory Diaw svůj tým podržel.

V nastaveném čase prodloužil Alexandre Coeff rohový kop z pravé strany dále před bránu, kde se v pádu prosadil Jubal Júnior - 2:1. To bylo trochu moc na hostujícího kouče Jean-Marca Furlana, jehož reakce se možná neobejde bez dalšího trestu. V každém případě jím vedený celek musí doufat, že se za týden proti Nice podaří uhrát o něco lepší výsledek. Clermont se střetne s Monakem.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele