29. kolo
02.04.2023 15:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Clermontu (© AFP)

Clermontu pomohly k vítězství nad Ajacciem vyloučení a dva pokutové kopy

Pro Les Lanciers se jednalo o jubilejní desátou výhru v ročníku a podle obecných předpokladů jim k jistotě setrvání v Ligue 1 schází už jen malinkatý krůček. Naopak korsický celek má po rovněž jubilejní, byť tedy dvacáté, porážce pětibodovou ztrátu na první nesestupovou příčku.

V této sezoně se Jim Allevinah často osměluje prakticky ze všech pozici. Proti Ajacciu to zkusil už v 5. minutě hodně z dálky a není divu, že minul. Po čtvrthodině hry střílel Moussa Soumano. Zákrok Moryho Diawa nebyl z nejjistějších, ale naštěstí se obešel bez pohromy. Zato Benjamin Leroy inkasoval, aniž by měl předtím možnost si na míč pořádně sáhnout.

Běžela pětadvacátá minuta, když jeho rozehrávku vystihnul Kevin Spadanuda, načež pobídnul Mounaïma El Idrissyho, který muži v rukavicích zahrál na housle a mohl se radovat ze svého šestého zásahu v sezoně - 0:1. Po odpovědi zatoužil Maxime Gonalons. Jeho rána se k radosti příznivců týmu Oliviera Pantaloniho mezi tři tyče těsně nevešla. Krátce poté ještě hlavičkoval mimo Allevinah.

Ve druhém poločase ukázala paní Štěstěna domácím svou přívětivější tvář. Nejprve se podařilo přečkat šanci Mickaëla Barreta. Pak sice minul Rashani, jenže v době, kdy byla odehrána hodina hry, fauloval Clément Vidal ve vlastním vápně aktivního Neta Borgese. Exekuce penalty se ujal Grejohn Kyei a jeho přízemní střela k pravé tyči se ukázala býti ideálním řešením, jelikož muž v rukavicích skákal na opačnou stranu - 1:1.

V 65. minutě přišel na trávník Mohamed Youssouf a po dvanácti minutách hry z něj zase odešel, protože prošlápnul kotník protihráči s dvanáctkou na dresu, tedy Maxime Gonalonsovi. V nastaveném čase Mickaël Alphonse stáhnul na zem Mateusze Wietesku a na světě byl pokutový kop číslo dvě. Kyei tentokrát volil opačnou kout hostující svatyně, takže svůj letošní střelecký účet zvýšil na pět gólů - 2:1.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele