23. kolo
12.02.2023 15:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Abdel Bouhazama (© AFP)

Souboj dvou posledních celků přinesl remízu

Oba mančafty si chtěli spravit chuť po vypadnutí z Coupe de France a v rámci třiadvacátého kola rozhodně neměli důvod si na podobně se trápícího protivníka nevěřit. Svěřenci Abdelazize Bouhazami budou s bodem jistě spokojenější, protože Matthis Abline dokázal v utkání proměnit jenom jednu penaltu.

Už po 120 sekundách hry měl na pravé straně dost prostoru Abdallah Sima. Svůj přízemní centr směřoval na hranici malého čtverce, kam si nabíhal Ibrahima Niane. Jenže před ním ale skluzoval Rayan Raveloson. A to tak, že zamířil do své brány - 1:0. Ještě během úvodní desetiminutovky centroval z levého křídla Gideon Mensah na kolegu Ablinea, jenž hlavičkoval do země, od které se míč odrazil do Bernardoniho rukavic.

Po dvaceti minutách fauloval Cédric Hountondji hbitého Ablinea, který se sám ujal exekuce nařízeného pokotového kopu. Zakončení do středu brány se ukázalo býti tím optimálním - 1:1. Deset minut poté pálil z hranice vápna Sima a Ionut Radu balon lapil. Pokus Nabila Bentaleba tečovala obrana na roh.

Ve druhém dějství se na velkou šanci čekalo čtvrt hodiny. Raveloson mohl odčinit svoje zaváhání ze začátku této partie, jenže muž v rukavicích proti němu včas vyběhnul, takže se skóre neměnilo. Záhy přiletěl do vápna Auxerre centr, se kterým si podle představ neporadil bývalý útočník Slavie Praha, tedy Abdallah Sima.

V 79. minutě zahrozil Lassine Sinayoko, zatímco na opačném pólu o sobě dal vědět Hountondji. Střídající malijský reprezentant ve službách AJA v závěru brankáře neohrozil, protože jeho střelu rukou ve vlastním vápně zastavil Miha Blažič. Matthis Abline vsadil na razanci a napálil břevno, takže tenhle duel na Stade Raymond Kopa vítěze nepoznal.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele