32. kolo
22.04.2023 17:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Edon Žegrova v souboji s Youssoufem M'Changamou (© AFP)

Frappartová pískla dvě penalty, Auxerre doma s Lille remizovalo

Už před výkopem se hodně řešila delegace rozhodčí Stéphanie Frappartové na tenhle zápas. Především v Auxerre vzbudila nominace velké haló, protože v minulosti klub neměl úplně ty nejlepší vzpomínky na její výkon. Nakonec opravdu byla na očích, nařídila totiž ve prospěch domácích i Lille pokutové kopy. Právě ty tento mač rozsoudily, pak už se klání jen dohrávalo.

Hosté byli zprvu rozhodně nejbezpečnějším mužstvem. V 10. minutě působila obrana Auxerre opravdu dost laxně, jinak by David zřejmě neměl u zadní tyčky tolik prostoru a času, aby si rozmyslel, jak s šancí naloží. A nakonec chtěl levačkou na bližší tyčce překvapit brankáře Léona, ke smůle Kanaďana každopádně míč narazil pouze do brankové konstrukce.

Ve 22. minutě se pokoušel uvést na listinu střelců rovněž Davidův spoluhráč Bamba, leč svá mířidla zkrátka neseřídil správně. A ve 33. minutě Lille zahrozilo do té doby vůbec nejvíce. Po pěkném ťukesu se Žegrova ocitl před Léonem, z blízkosti ho ale nepřelstil. Bleskově na to se dorážet snažil David, avšak jeho zakončení zablokoval stoper Jubal. A neuspěl mimochodem ani s dalším doklepnutím Žegrova, jehož střelu na poslední chvíli vyrazil do zámezí bránící Mensah.

Ve 36. minutě se nicméně již LOSC dočkalo zcela zaslouženého vedení. Frappartová byla přivolána k videu, aby zkontrolovala, zda Niang nezahrál ve vlastním vápně nedovoleně rukou, a podle opakovaných záběrů tak, bohužel pro AJA, opravdu učinil. K nařízenému pokutovému kopu se pak ve 36. minutě postavil David, který bez problémů zacílil.

Ve druhém poločase na každý pád nebyly Dogy již tak aktivní jako v tom prvním. Možná že kdyby v 55. minutě rozvlnil síť neustále hladový David, jehož vyčapal Léon, zřejmě by burgundský soupeř vývoj utkání stěží otáčel.

Ten posléze v 62. minutě přece dokázal srovnat stav, a to stejně jako Lille z penalty. Frappartová ukázala na bílý puntík poté, co Cabella zfauloval hodně nešikovně ve vlastní šestnáctce M'Changamu, a Niang se pak jako exekutor z pokutové značky nezmýlil.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, skysports.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele