4. kolo
26.08.2022 21:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Yusuf Yazici (© AFP)

Lille odčinilo strašidelný výprask od PSG, z Korsiky veze všechny tři body

Na zmíněný ostrov ve Středozemním moři se pevninské týmy prakticky nikdy netěšily, ať už měla být soupeřem Bastia nebo kterýkoli z klubů v Ajacciu. Mistr Ligue 1 ze sezony 2020/2021 však odehrál velice kvalitní partii, ač si Jonathan David dovolil neproměnit penaltu. Naopak L’ours zůstanou s jedním bodem v sestupovém pásmu.

Cesta za výhrou málem započala už v 10. minutě, kdyby si Zhegrova a David lépe pohlídali ofsajdovou hranu. Nicméně LOSC šli do vedení ještě před koncem úvodní dvacetiminutovky. Po nedůrazném obranném zákroku se míč dostal na hranici vápna k Yusufu Yazicimu, který sis jej lépe připravil na levačku a nádherným volejem poslal svůj tým do vedení - 0:1.

Druhý hřebíček byl zatlučen dvě minuty před vypršením řádné hrací doby úvodního dějství. Ismaily přihrál z levé strany Jonathanu Bambovi, jehož přízemní střela zapadla přesně k pravé tyči - 0:2. Jeho jmenovec David se po hodině hry propracoval pouze ke slabému zakončení hlavou. Stejnou částí těla na druhé straně hřiště zahrozil u prvního gólu chybující Fernand Mayembo, jenže orazítkoval břevno.

Zato po 120 sekundách se v dresu hostujícího týmu prosadil Thiago Djaló, když využil dalšího nedůrazu v defenzivě, tentokráte po rozehrávce standardní situace, a z nějakých dvanácti metrů propálil všechno, co mu stálo v cestě - 0:3. V 84 minutě si slabší chvilku vybrala i zadní řada severofrancouzského klubu, který musel k tomuto klání cestovat přes 1 000 kilometrů.

V každém případě Cyrille Bayala dokázal hlavou z bezprostřední blízkosti snížit - 1:3. V poslední minutě byl ještě faulován Bamba, takže Jonathan David dostal jedinečnou příležitost se rovněž zapsat do listiny střelců. Mířil ale až příliš přesně, neboť místo sítě trefil tyčku. V nastaveném čase už si skvadra Paula Fonseky všechno pohlídala.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele