35. kolo
30.04.2022 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Lovro Majer (© AFP)

„Nový Modrič“ modlitby Svatých nevyslyšel. Rennes zdolalo St. Étienne

Rennes v zápase 35. kola Ligue 1 porazilo na vlastním stadionu St. Étienne 2:0, čímž se v tabulce vzdálilo Monaku a zároveň dostalo pod tlak druhou Marseille. Obvyklé kanonýry bretaňského celku tentokrát zastoupil Lovro Majer, který vstřelil obě branky. Chorvatský záložník připodobňovaný k Lukovi Modričovi se dvakrát v rámci jednoho duelu prosadil poprvé od letního přestupu z Dinama Záhřeb.

Fotbalisté bretaňského celku se v posledním kole dokázali oklepat ze dvou porážek a zaznamenali vysoké vítězství 5:0 proti Lorientu. To jim napomohlo k tomu, aby zůstali na třetí příčce v tabulce. Před utkáním proti St. Étienne však měli náskok na čtvrté Monako pouze v lepším skóre. Nutně bodovat ovšem potřebovali i hosté, kteří uvízli v sestupovém pásmu. Ve vzájemné bilanci se stávalo skoro pravidlem, že zvítězí hostující celek minimálně o dvě branky, což platilo ve třech předchozích případech.

V prvních okamžicích převzal tentokrát iniciativu domácí tým, který utvářel obrázek hry, v němž se vše podstatné odehrávalo pouze okolo středu hrací plochy. Jasnou vizitkou nepříliš atraktivní úvodní půlhodiny byla absence jakéhokoliv střeleckého pokusu mezi tři tyče. Nejblíže k němu měl hlavičkující renneský Baptiste Santamaria, který v dobré pozici namířil svůj pokus příliš vysoko. Červenočerní byli nakonec v koncovce úspěšní. Pohotové zpracování předvedl Majer, který si hrudníkem zpracoval míč a poté jej nekompromisně uklidil přesně k pravé tyči.

Pasivní Les Verts zaměstnali Dogana Alemdara poprvé až ve 48. minutě, kdy pálil směrem k tyči Arnaud Nordin. Nerozchytaný gólman však obstál a možnost vyrovnání nepřipustil. Následující okamžiky přinesly spoustu tvrdých zákroků, načež rozhodčí neváhal vytasit hned několik žlutých karet. Hosty celkově nepotkala kdovíjaká forma, kterou navíc korunoval fatální chybou bránící Eliaquim Mangala. Zkušený stoper nabídl Majerovi příležitost, která se neodmítá. Chorvatský klenot se jí zhostil s grácií, když přízemním projektilem doprostřed brány přidal druhý gól svého celku.

Klíčový zápas, ve kterém potřebovaly oba celky nutně body, tak s přehledem ovládli domácí. Na své vítězství se pokusí navázat 11. května v Nantes. St. Étienne bude ve stejný den bojovat s Nice.

Autor: Livesport.cz / Dominik Pánek

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jestliže Rennes vyhrál ve 34. kole v hcs -3,5 za kurz 7,19 -5:0, tak by měl v poho vyhrát i za kurz 6,34 min o 4 branky. Nebo se pletu??

Reagovat
smazaný uživatel

Hezky to někdo ošéfoval.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele