31. kolo
09.04.2022 17:00 CET
2 : 3
(0:2)

Reportáž

Benjamin Bourigeaud (© AFP)

Ofenzivní mašina Rennes se v Remeši nezastavila, roli strojvedoucího převzal Bourigeaud

Minimálně do nedělního večera se Rennes vyšvihlo na druhou příčku tabulky, když v zápase 31. kola Ligue 1 smetlo z cesty Reims. Na vítězství 3:2 se dvěma brankami v závěru první půle podílel 28letý záložník Benjamin Bourigeaud. Tým z Bretaně nejenže opět přeskočil dosud druhou Marseille, ale dokonce průběžně překonal v počtu vstřelených branek vedoucí PSG.

Fotbalisté Reims ukončili v posledním kole velmi solidní sérii pěti zápasů bez porážky, když prohráli na půdě Troyes 0:1. Přesto se nacházeli v poklidném středu tabulky daleko od sestupových míst. Rennes naopak bojovalo o pozice zajišťující účast v Lize mistrů. Před střetnutím bylo na třetí příčce, ovšem pouze s dvoubodovým náskokem na Štrasburk a Nice. Pomoci k vítězství mu měla zejména druhá nejnebezpečnější ofenziva celé ligy.

Navzdory papírovým předpokladům měli k prvnímu gólu blíže domácí. Hned po čtyřech minutách mohl otevřít skóre po nebezpečném průniku Marshall Munetsi, 19letý Dogan Alemdar ale svižným výběhem nebezpečí zažehnal. Turecký brankář domácím nic nedaroval, neboť ve 25. minutě na něm ztroskotal i Nathanael Mbuku. Z gólu se tak radovali do té doby nepříliš nebezpeční hosté, když se do vzduchu pověsil Bourigeaud a hlavou umístil balon do sítě. Stejný hráč projevil střelecký instinkt i o čtyři minuty později, kdy s pomocí teče zakončil svižnou kombinaci Les Rennais.

Ve druhé půli to už měla být z pohledu hostů jasná záležitost. Postrach francouzských obran Martin Terrier se nejdříve v 55. minutě hlavičkou zastřeloval, z následné akce ale přesnou ranou na zadní tyč zvýšil na 3:0. Šance i nadále střídala šanci, přičemž z jedné z nich se dokázali prosadit i domácí. Maxim Busi si naskočil na centr a nenápadnou hlavičkou nachytal jinak bezchybného Alemdara. Ten se vykoupil v 78. minutě, kdy vychytal slabě zahranou penaltu Moussy Doumbiy. Jenže rozhodčí si hned vzápětí všiml ruky Adriena Trufferta a z dalšího pokutového kopu se již nemýlil Jens Cajuste.

Rennes přesto vedení udrželo a odvezlo si plný počet bodů. V dalším kole, které se odehraje 15. dubna, na něj bude čekat silné Monako. Reims se o dva dny později střetne s Montpellierem.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Buda

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele