36. kolo
08.05.2022 15:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Seko Fofana (© AFP)

Lens zásluhou pozdní trefy odváží všechny tři body z Remeše

Domácí sice vedli, ale nakonec dali Racingu příležitost, aby ještě zabojoval o pohárové umístění. Sami však můžou zbývající dvě kola dohrát bez jakýchkoli starostí.

I minulé vzájemné klání této sezony dopadlo lépe pro klub, ve kterém kdysi hrával Vladimír Šmicer. V říjnu se o obě branky postaral Arnaud Kalimuendo, který teď odehrál pětašedesát minut. Právě on byl prvním borcem, který zatoužil po vyzkoušení pozornosti soupeřova gólmana. V 7. minutě ale nemířil přesně.

Jeho spoluhráč Seko Fofana pak nasměroval svůj pokus přímo do středu brány, kde stál připravený Predrag Rajković. Ta samá situace se opakovala zanedlouho znovu. Akorát s tím rozdílem, že zakončoval Florian Sotoca. Následně svatyni Remeše překopnul Jonathan Clauss. Na Stade Auguste-Delaune tak šli do vedení domácí.

Ve 28. minutě si ve vápně udělal prostor Arber Zeneli a na jeho ránu Wuilker Faríñez vcelku logicky nedosáhnul - 1:0. Pod další příležitost se podepsal Jonathan Gradit. A nutno dodat, že k vyrovnání chyběl malinkatý kousek. Ve druhém dějství nejprve selhal El Bilal Touré, nicméně Florian Sotoca už byl v 56. minutě úspěšný. Jeho volej k bližší (pravé) tyči se po přiťuknutí od Davida Costy zkrátka chytat nedal - 1:1.

Azor Matusiwa také nechtěl zůstat pozadu, jenže v 80. minutě kouči Óscarovi radost neudělal. Zato Seko Fofana jej v nastaveném čase rozesmutnil, protože svým pohybem dal Ignatiusovi Ganagovi jasně najevo, kam chce, aby mu servíroval přihrávku. Přízemní střela levačkou pak zapadla pod padajícím Rajkovićem do sítě - 1:2.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Velmi zajímavý zápas z pohledu hostujícího celku.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele