33. kolo
20.04.2022 19:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Marshall Munetsi (© AFP)

Krásná trefa Sanchese na body Lille nestačila. Bitva remízových králů dopadla lépe pro Reims

Fotbalisté Reims si ve 33. kole Ligue 1 připsali výhru 2:1 nad Lille. Vítěznou trefu si v nastavení druhé půle připsal Yunis Abdelhamid, který pohledným obstřelem zpoza vápna nedal brankáři šanci a nejlepším možným způsobem odpověděl na neméně krásnou branku Renata Sanchese z 57. minuty.

Lille sice ztrácelo na pozice zaručující evropské poháry pouze pět bodů, jeho forma však nenapovídala tomu, že by se do tohoto boje mohlo zapojit. Z předcházejících pěti ligových duelů vyhrálo pouze jednou a v posledním kole navíc padlo s Lens. Náladu si hosté chtěli spravit v Remeši, kde na ně čekal soupeř, který také z posledních pěti duelů vyhrál pouze jednou. Dogám nemuselo příliš vadit ani venkovní prostředí, Reims totiž mělo jednu z nejhorších bilancí na svém stadionu v celé lize.

Opatrný začátek poločasu vystřídala postupná dominance na míči v podání hostů, kteří ho místy měli na kopačkách až 65 % času. Navzdory tomu to byli po půlhodině hry červenobílí, kteří se radovali z úvodní branky. Leo Jardim neudržel v rukavicích prudký centr ze standardní situace, čehož využil domácí Munetsi a pohotovou dorážkou poslal svůj tým do vedení.

Se začátkem druhého poločasu převaha Dog pokračovala, v šanci se však znovu objevili domácí. Arber Zeneli vnikl v 55. minutě z levé strany do šestnáctky a zkoušel z úhlu ohrozit Jardima, jeho bránu ale těsně minul. O dvě minuty později tak konečně pálili hosté. Sanches se za vápnem zmocnil odraženého balonu a prudkou ranou vrátil svůj celek zpět do hry o vítězství. Portugalský záložník se znovu připomněl v 74. minutě. Tentokrát si postavil míč k volnému kopu a ranou těsně nad pořádně vystrašil domácího brankáře. Stejně jako v první půli pak při převaze úřadujícího mistra skórovali domácí. Ve druhé minutě nastavení si před šestnáctkou nachystal míč Abdelhamid a nádherným obstřelem poslal stadion v Remeši do euforie.

Fotbalisté Lille tak opět selhali a z Remeše si po dramatickém závěru neodvezli ani bod. Další kolo francouzské nejvyšší soutěže je v plánu již tento víkend. Oba celky sehrají svá utkání v neděli. Lille přivítá doma Štrasburk, Reims pak svede souboj s Marseille.

Autor: Livesport.cz / Šimon Frodl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele