23. kolo
06.02.2022 15:00 CET
5 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Reims (© AFP)

Remeš byla proti neškodnému Bordeaux nekompromisní, soupeři nadělila pět gólů

Nutno dodat, že v rozdílu ve skóre sehrálo pramalou úlohu vyloučení Danyla Ignatenka, jelikož v té době už vedl Óscarův tým o čtyři branky. Navzdory přesvědčivé výhře zůstává Remeš v dolní polovině tabulky, zatímco Les Girondins nenavázali na vítěznou přestřelku 4:3 z utkání proti Strasbourgu a po třiadvaceti kolech jim patří předposlední příčka.

Už ve 4. minutě Cassamá našel kolegu Wouta Faese, jehož hlavička z bezprostřední blízkosti nebyla gólová. Poté se osmělil Ekitike, ale skóre se neměnilo. V závěru úvodní dvacetiminutovky zazlobil Yacine Adli, nicméně Predrag Rajković spolu se svými obránci celou situaci vyřešil. Hosté dál tahali za kratší konec a za svou pasivitu mohli být potrestáni po dalším Ekitikeho zakončení, které však, Gaëtan Poussin, náhradník za Costila, dokázal vyrazit na roh.

Po něm se v soupeřově šestnáctce ocitnul na zemi mladíček Hugo Ekitike. Jakmile videorozhodčí Antonymu Gautierovi posvětil penaltu, chopil se jí sám faulovaný. Jenže Poussin dokázal míč vyrazit. Bohužel jeho spoluhráči byli až příliš pomalí na to, aby útočníkovi Remeše dokázali zabránit v přesné dorážce - 1:0.

Les Rouges et Blancs se znovu radovali prakticky ihned po startu druhé půle. Po rohovém kopu zůstal míč ve vzdálenosti šesti metrů od brány, kde do něj prásknul Marshall Munetsi. Díky spolupráci s břevnem mohli jít domácí do dvoubrankového vedení - 2:0. S další trochou do mlýna chtěl přispěchat Maxime Busi, avšak přáno bylo až 180 sekund po něm Azoru Matusiwovi.

Holandský fotbalista s angolskými předky napřáhnul z nějakých dvaadvaceti metrů a k radosti všech příznivců klubu z historického města trefil parádně prostor u levé tyče - 3:0. A demolice soupeře nadále pokračovala, jelikož už za další tři minutky zareagoval po rohovém kopu na odražený míč jako první Wout Faes. Jeho rána pod břevno se ukázala pro Poussina býti nechytatelnou - 4:0.

Třiadvacetiletý muž v rukavicích, pro něhož se jednalo teprve o druhý mač v Ligue 1 v kariéře, v ten moment netušil, že do závěrečného hvizdu bude míč lovit ze své sítě ještě jednou. Než se tak stalo, fauloval Ignatenko ostře Busiho a bez předchozího žlutého napomenutí byl vyloučen. Krátce poté si Adli nevšimnul Marshalla Munetsiho, který mu ukořistil kulatý předmět, se kterým doběhnul až do malého vápna, kde střelou na bližší tyč dal výsledku jeho finální podobu - 5:0.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele