33. kolo
20.04.2022 21:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Brestu (© AFP)

Lyon padl v Brestu a poháry se mu vzdalují

Další neúspěch zaznamenal Olympique Lyon, který se vrací s prázdnou z Brestu. Svěřenci trenéra Petera Bosze herně nepropadli, ale doplatili na značné neproměňování brankových příležitostí. Góly domácích obstarali Steve Mounié a Irvin Cardona.

Lyonu se v této sezoně vůbec nedaří a porážka v Brestu jen prohloubila výsledkovou krizi. Začátek zápasu nic zajímavého nepřinesl a až ve 24. minutě předvedl povedenou akci Honorat. Jeho ránu do středu branky však kryl pozorný Pollersbeck. Také Lyon se osmělil a do velké příležitosti se hnal Dembélé, jehož odzbrojil ve spolupráci s Bizotem obránce Chardonnet.

Byli to nakonec domácí, kdo se ujal vedení. Po nešťastné ruce Lukeby sudí nařídil pokutový kop ve prospěch Brestu a Steve Mounié nenechal nikoho na pochybách - 1:0. Lyon od této chvíle přidal plyn a několikrát byl blízko vyrovnání. Například levačkou těsně minul zařízení Paquetá a Dembélého přízemní pokus kryl Bizot. Dembélé se ujal slova ještě jednou ve 44. minutě, když se pokusil o akrobatické zakončení a branku těsně netrefil.

Brest vedl po prvním poločase 1:0, ale herně měli navrch hosté. Lyon vstoupil do druhého poločasu jako uragán, ale šance mu tam nepadaly. Mendesův pokus přehodit Bizota nevyšel, stejně jako další z řady pokusů Dembélého. Brest dokázal chodit do protiútoků a jeden z nich zakončoval mimo tři tyče Duverne.

Snaha Lyonu nepolevovala a další brankové příležitosti na sebe nenechaly dlouho čekat. Dembélé zblízka opět Bizota nepřekonal a Emerson pro změnu přestřelil. Nápor Lyonu nemohl Brest přežít a dvacet minut před koncem se "Les Gones" dočkali. Tete prostrčil balón na rozeběhnutého Dembélého a ten se světe div se, konečně trefil - 1:1.

Každopádně hosté se z vyrovnání dlouho neradovali a o dvě minuty později si Brest vzal vedení zpátky. Irvin Cardona si během rohového kopu seběhl na přední tyč a hlavou překonal Pollersbecka. Pro Lyon to byl smolný zápas a hosté znovu museli vyvinout velké úsilí, aby si odvezli alespoň bod.

Brest neustále hrozil a hotovo mohlo být po ráně Mouniého, která skončila na tyči. V nastavení zase nedokázal před prázdnou brankou trefit balón Kadewere a tím šance Lyonu na bodový zisk definitivně zhasly.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele