20. kolo
08.01.2022 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Racingu Lens (© AFP)

RC Lens urval v samotném závěru výhru nad Rennes

Střemhlavý pád tabulkou byl pro tentokrát zastaven a RC Lens konečně slaví vítězství. Nerodilo se lehce, duel s pohárovým účastníkem Stade Rennes rozhodla jediná branka, kterou v samotném závěru vsítil Saïd.

Francouzská Ligue 1 je decimována nejen pandemií koronaviru, ale jako žádná jiná soutěž v Evropě má velký podíl hráčů na počínajícím africkém šampionátu.

Nehrál se zrovna atraktivní fotbal, byť oba celky umí hrát ofenzivně. Již zmiňovaná oslabení v kombinaci s vydatným deštěm zkrátka měly na svědomí poněkud nudnou podívanou. V 10. minutě zazdil první větší šanci Kalimuendo a hosté mohli děkovat zákroku Alemdara. Před koncem poločasu se vzájemný souboj opakoval a opět dopadl ve prospěch brankáře Kalimeunda.

I po změně stran byl obraz hry podobný. Hosté si ve druhém poločase vytvořili jednu větší příležitost, kterou dokonce proměnili, ale protože Laborde stál v ofsajdu, nic z toho nebylo.

Deset minut před koncem zase vyrazil střelu Jeana Alemdar a Kalimuendo nestihl dorážet. RC Lens nakonec vítězství urval a rozhodnutí se dočkal až minutu před koncem. Wesley Saïd si počkal na centr z pravé strany a rovnou z první ho dopravil za Alemdarova záda.

Sudí pak nastavoval ještě pět minut, ale Rennes se vyrovnat nepodařilo. Pro RC Lens je to důležité vítězství, v lize první od 5. listopadu loňského roku.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele