9. kolo
01.10.2021 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Arnaud Kalimuendo (© AFP)

Lens si připisuje páté vítězství, tentokrát proti Remeši

Racing má na úvod nové sezony výbornou formu, i když tady zjevně pomohla také celý poločas trvající početní výhoda. Z devíti utkání dokázal severofrancouzský celek vytěžit osmnáct bodů, což za současné konstelace stačí na vynikající druhou příčku, ačkoli dotírající Marseille a Nice mají vzájemný duel stále k dobru. Les Rouges et Blancs naopak potřetí prohráli, nicméně to při tradiční vyrovnanosti Ligue 1 nic neznamená.

Na první šanci čekal prázdný Stade Bollaert-Delelis bezmála dvacet minut. Arnaud Kalimuendo se dostal do vápna a z úhlu prověřil připravenost Predraga Rajkoviće. Následující minuty byly z obou stran opatrné. Až nedlouho před odchodem do šaten hlavičkoval po rohovém kopu Faes, jenže branku netrefil.

Poté z voleje zakončoval Przemyslaw Frankowski. Bohužel pro Lens přesně do míst, kde se vyskytoval srbský gólman. Hned v další minutě chtěl Hugo Ekitike odkopnout pryč letící balon, ale místo toho kopnul do hlavy Kevina Dansa. Zkušený rozhodčí Benoît Bastien nejenže nařídil penaltu, zároveň ukázal remešskému forvardovi po prohlédnutí záznamu rovnou červenou kartu. Exekuce v podání Arnauda Kalimuenda sice nebyla z nejumístěnějších, nicméně přesto byla dostačující k tomu, aby se domácí ujali vedení - 1:0. Šest minut po změně stran pořádně muže v rukavicích zaměstnal Seko Fofana. A za dalších šedesát sekund přidal střelec úvodní branky pojistku, když mu Florian Sotoca naservíroval pas za obranu, načež se podařilo zamířit těsně vedle vyběhnuvšího brankáře - 2:0.

Co se hostů týče, vcelku zajímavou střelu vyprodukoval pouze Marshall Munetsi. Mířila ovšem vedle, takže Remeš za celých devadesát minut (plus nastavení, samozřejmě) Jean-Louise Lecu neohrozila. V poslední desetiminutovce netrefil míč podle představ Wesley Saïd. Následné obhození gólmana a zakončení do prázdné v podání střídajícího Ignatiuse Ganaga bylo sice hezké, leč předcházel mu ofsajd. I s tímto výsledkem byl evidentně trenér Franck Haise spokojený.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dám na bookmakera. Mě stačí i 0.

Reagovat
smazaný uživatel

Docela zajímavé výsledky Lensu, když si k nim přihodím výsledný kurz. Samostatně nejsou tak vypovídající. 0,2 bych si tipnul až v 11. kole.

Reagovat
tlaci

tip 2:1 po covidu jsou zvyklí na prázdné stadión.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele