11. kolo
24.10.2021 15:00 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Ignatius Ganago (© AFP)

Lens si pro Méty připravilo čtyřgólový příděl

Favorit byl před tímto kláním jednoznačně daný. Zatímco Racing téměř pravidelně sbírá body a jeho předváděná hra jest i pro nezaujatého diváka v podstatě čím dál atraktivnější, Les Grenats se víceméně už od úvodního kola trápí. Je otázka, jestli Frédéric Antonetti dostane od vedení po sedmé porážce nadále důvěru.

Na Stade Bollaert-Delelis zavítalo necelých 37 tisíc diváků. První gól viděli už ve 14. minutě, kdy Arnaud Kalimuendo přenechal ve vápně míč Wesleymu Saïdovi, který z volele střílel přesně k bližší tyči - 1:0. V následujících minutách se dění na hřišti postupně vyrovnávalo, až se úspěchu, byť tedy pouze čestného, dočkali taky hosté.

Jean-Louis Leca vyboxoval balon mimo vápno. Jenže přesně do místa, kde stál Nicolas de Préville, jenž se dlouho nerozpakoval a jeho rána pod břevno se zastavila až v síti - 1:1. Celou situaci musel ještě potvrdit videorozhodčí. Domácí borci byli hodně naštvaní, nicméně už za čtyři minutky si vedení vzali zpátky.

Wesley Saïd převzal na malém vápně kulatý předmět od Cheicka Doucourého, aby se pohnul do protipohybu brankáře Oukidji a mohl uklízet do odkryté branky - 2:1. Trenér Antonetti pak utrousil několik nevhodných výroků, za které byl poslán na tribunu. V závěru poločasu se ke střele dostal i Seko Fofana, jenže na třetí branku si Lens muselo počkat až do závěrečné desetiminutovky.

Do té doby si borci klubu, jehož barvy kdysi hájil Vladimír Šmicer, udržovali - tedy až na drobné výjimky - územní převahu. Florian Sotoca střílel nad, jeho spoluhráč Kalimuendo zase našel jenom připraveného Oukidju. Potom převzal na hranici vápna míč De Préville, ovšem tentokrát orazítkoval tyčku. V 65. minutě to chvíli vypadalo, že Pape Sarr dokázal skórovat, nicméně zásah videa rozhodl o tom, že tahle branka nemůže platit kvůli hraní rukou.

V 83. minutě našel Doucouré kolegu Ignatiuse Ganaga, jenž měl před sebou akorát muže v rukavicích. Vše vyřešil zakončením pravačkou přesně k tyči, což se ukázalo býti nejlepším možným řešením - 3:1.

V poslední minutě řádné hrací doby propadnul centr Jonathana Clausse až na zadní tyč, kde jej se štěstím dokázal ve skluzu usměrnit do brány Przemyslaw Frankowski - 4:1. Franck Haise rozhodně může mít z výkonů svých hráčů dál radost.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele