4. kolo
29.08.2021 15:00 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Jonathan Clauss (© AFP)

Racing Lens nakonec uhrál doma s Lorientem alespoň bod

Hosty může mrzet, že se jim vedení nepodařilo ve druhém dějství udržet nebo dokonce navýšit. Po čtyřech kolech však stále neprohráli. A nutno podotknout, že Les Merlus zatím překvapivě zaostávají o pouhý bodík.

Jako první se v 7. minutě osmělil domácí Gaël Kakuta. Bohužel pro něj netrefil přesně. Za 120 sekund se rozehrávky přímého kopu z nějakých dvaadvaceti metrů ujal Jonathan Clauss a k velké škodě Racingu orazítkoval jenom levou tyčku. Na konci úvodní čtvrthodinky vyzkoušel Nardiho pozornost znovu Kakuta.

Ve 24. minutě dostal Clauss šanci na reparát. Pozice této standardní situace byla o něco méně výhodná, než v předchozím případě. Pro osmadvacetiletého obránce to však nebyla žádná překážka k tomu, aby tenhle "přímák" poslal přesně k levé tyči - 1:0. Jenže za 180 sekund skvěle načasoval svoji přihrávku za obranu Laurent Abergel a Armand Laurienté vytušil, že tváří v tvář gólmanovi bude nejlepší volit přízemní zakončení levačkou - 1:1.

Překlopit misky vah na stranu Pélissierova výběru mohl Fabien Lemoine, kdyby jej famózně nevychytal Jean-Louis Leca. Jenže ten byl už v pětatřicáté minutě krátký na střelu Thomase Mondoncuita zpoza vápna, která cestou do sítě ještě orazítkovala tyč - 1:2. Úvodní půle tedy nakonec vyšla lépe hostům.

Po změně stran se nadále hrál pěkný fotbal. Nicméně první střela druhého poločasu se odehrála až v jeho 24. minutě, kdy dorážku Laurenta Abergela likvidoval pozorný Leca. Lens hned rozjeli rychlý protiútok, v jehož závěru propálil Seko Fofana levačkou všechno, co mu stálo v cestě - 2:2. V 82. minutě mohl střídající Simon Banza zajistit, aby všechny tři body zůstaly na Stade Bollaert-Delelis. K nelibosti kouče Francka Haiseho však mířil jen do boční sítě.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele