2. kolo
15.08.2021 17:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Seko Fofana (© AFP)

Další remíza v pořadí pro oba, Lens i St. Étienne si rozdělily spravedlivě bod

Obě družstva na úvod nové sezóny uhrála remízu, s plichtou se přitom musela spokojit i na druhý pokus. St. Étienne sice vedlo na severu Francie hned dvakrát, přesto se Lens zdařilo vyválčit aspoň zisk jednoho bodu. V průběžné tabulce jsou tak oba týmy dokonce po druhém odehraném kole na totožných postech, poněvadž mají ve finálním součtu i zcela shodné skóre.

Vždy bouřlivé atmosféry na Stade Bollaert-Delelis se Les Verts rozhodně nezalekli a svého protivníka zaskočili asi tím vůbec nejlepším možným způsobem. Jen chvilku poté, co arbitr Delerue zahájil tohle utkání, zachytil Claussovo dost riskantní rozehrání vhazování číhající Hamouma, který stačil prostrčit balón na Chazrího, a ten pak z úhlu překonal brankáře Lecu.

Ve 36. minutě každopádně Clauss odčinil svou chybu a velké nedorozumění mezi ním a jeho spoluhráči a zajistil díky svému přesnému pasu z pravé strany vyrovnání. Nebo lépe řečeno Ganago, jenž si na míč nikým nehlídaný naběhl, a i když nebyl v úplně snadné pozici, dokázal merunu přesměrovat hlavou přesně ke vzdálenější tyči, kam se gólman Green již nenatáhl.

Lens nicméně, podobně jako v dějství prvním, nevyšel vstup do toho druhého. ASSE gólově opětovně udeřilo, přičemž skórující Bouanga zapsání na střeleckou listinu oslavil se značnou dávkou chladnokrevnosti. Ono se v podstatě nebylo čemu divit. Poté, co ho zleva uvolnil svou přihrávkou Kolodziejczak, si v šestnáctce poradil s bránícím Woohem a tvrdě propálil Lecu.

St. Étienne mohlo o svém vítězství rozhodnout v 68. minutě. Chazrí svou patičkou brilantně posunul balón na zadní tyčku, kde se nacházel zcela sám Bouanga, z blízkosti však nevyzrál na Lecu a jeho další pokus zastavil stoper Wooh. A Lens nakonec v 77. minutě neproměnění šance náležitě potrestalo, po pobídce Frankowského zacílil účelně svou levou nohou Fofana.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, lequipe.fr

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele