2. kolo
15.08.2021 20:45 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

Dimitri Payet (© AFP)

Kalu zkolaboval na hřišti, větší drama se naštěstí nekonalo. Marseille plichtila s Bordeaux

Největší pozornost zřejmě nesklidil konečný výsledek, který určil dělbu bodů mezi Marseille a Bordeaux, ovšem moment z 5. minuty, během něhož stojící Samuel Kalu ve zdi z ničeho nic upadl malátně na zem. Všem se v tu chvíli možná zjevovaly události z nedávného evropského šampionátu, hostující forvard ale nakonec po nečekaném kolapsu odešel ze hřiště po svých.

Není tomu tak dávno, co se na EURO 2020 v rámci základních skupin skácel na hrací plochu dánský záložník Christian Eriksen, jehož museli oživovat sami zdravotníci přímo v přímém přenosu. Byly to vážně nepříjemné chvíle pro každého, kdo zápas mezi Dánskem a Finskem sledoval. A zprvu se zdálo, že hodně ošklivé drama prožijí všichni fandové i na jihu Francie.

Payet se už jal rozehrát přímý volný kop, když před ním zkolaboval jeho protihráč. Ukázalo se však, že jako v případě Eriksena nejde o zdravotní potíže se srdcem, ale pravděpodobně o dehydrataci způsobenou vysokým teplotami. S ledovým obkladem za hlavou Kalu dokráčel ke střídačkám a následně byl střídán. Všichni přítomní si mohli určitě pořádně oddychnout.

Pokud jde o klíčové okamžiky tohoto souboje, o ten první se mohl postarat Mensah ve 24. minutě, avšak svou pravačkou nasměroval míč po zemi těsně vedle vzdálenější tyčky. První branka duelu přišla na řadu na opačné straně, Marseille těžila z dobré práce De La Fuenteho, který nalevo uvolnil Gersona, ten balón prostrčil pod sebe, a Ünder pak bez problémů zacílil.

O sedm minut později Les Phocéens udeřili gólově podruhé. Guendouzi ze středu pole poslal merunu na rozeběhnutého Payeta, ten dostal od soupeře opravdu příliš mnoho prostoru, velmi snadno si po dlouhém sólu naběhl za pokutové území, odkud poté přesně umístěnou střelou překonal brankáře Costila. Bordeaux ovšem po obrátce zabralo. A vyválčilo alespoň plichtu.

Nejprve snížil Pembélé, letní posila na hostování z PSG. Ten jen pět minut po svém střídání prožil snový debut, neboť jeho pokus, tečovaný bránícím Luanem Peresem, skončil za zády gólmana Mandandy. A v 57. minutě bylo srovnáno, centr z rohového čtvrtkruhu od Bašiče využil Oudin. V závěru OM dohrávalo v oslabení, vyloučen byl Balerdi za faul na Maru.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, lequipe.fr

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nad čím váháš jedničko, to opiš zlehouka tu přidej tam uber .

Reagovat
smazaný uživatel

Dvojka??? O ní si Snad mužou nechat v sázkovkách jen zdát.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele