4. kolo
28.08.2021 21:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Cengiz Ünder (© AFP)

Marseille získala tři body nad Saint-Étienne

Olympique Marseille zvládl souboj dvou historicky neúspěšnějších týmů Francie a Saint-Étienne porazil 3:1. Chleba se lámal až po přestávce, kdy definitivně strhli vedení na stranu domácích Gerson a Ünder. Les Phocéens tak zůstávají po třech odehraných zápasech bez porážky.

Je samozřejmě otázkou, jak dopadne nedohrané utkání v Nice. V době přerušení vedli domácí nad OM 1:0, ale po uklidnění diváckých nepokojů se Marseille rozhodla nepokračovat.

Určitá rivalita panovala i v zápase se Saint-Étienne, vždyť jde o dva nejúspěšnější kluby Francie. Utkání začalo velkou šancí domácích. Po přihrávce Ündera nastal před Greenem velký závar, který Rongier nedokázal zblízka přetavit v úvodní trefu. Na tu si Stade Vélodrome musel počkat do 24. minuty. K přihrávce od De la Fuenteho se dostal Matteo Guendouzi a povedenou ranou rozvlnil síť - 1:0. Vedení domácím dlouho nevydrželo a po půlhodině srovnal stav Timothée Kolodziejczak. Po rohovém kopu se dokázal odpoutat od svého strážce a hlavou na bližší tyči skóroval. Ještě do poločasu si mohla vzít Marseille vedení zpátky, ale střela Guendouziho se otřela o tyč a pokus Rongiera byl na poslední chvíli zablokován.

Objektivně byli domácí Phocéens lepší a krátce po změně stran přetáhli vedení znovu na svoji stranu. Obrana Les Verts špatně odvrátila balón, Rongier ho posunul na Gersona, který s klidem napnul síť. Green s tím nemohl vůbec nic dělat. Ještě jednou mohlo ASSE vyrovnat, ale Boaunga už byl v úhlu a Mandanda si na něho počkal. Vzápětí vstřelila Marseille třetí gól a tím bylo prakticky vymalováno. Cenzig Ünder si na hranici vápna navedl balón na levačku a utaženou střelou k tyči zvýšil na 3:1.

Turecký křídelník hrál povedený zápas a další skvělou přihrávkou vyslal do šance Henriqueho, který netrefil zařízení. Les Verts se sympaticky nevzdávali, ale kontaktní branka jim nebyla přána. Hamouma v těžké pozici hlavičkoval nad a na druhé straně Payetovu střelu k bližší tyči zlikvidoval Green. V 86. minutě spálil další šanci Henrique a v nastaveném čase bylo opět rušno před Mandandou. Ten nejprve zasáhl po střele Nordina a následný chaos obrana Marseille přečkala bez úhony.

Podstatné je, že se výsledek 3:1 už nezměnil, což znamená, že Marseille má po třech odehraných zápasech sedm bodů, Saint-Étienne po čtyřech jen tři.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele