28. kolo
13.03.2022 17:05 CET
2 : 4
(0:3)

Reportáž

Benjamin Bourigeaud (© AFP)

Rennes potvrdilo mimořádnou střeleckou formu i proti Lyonu

Po osmadvaceti kolech platí, že v Ligue 1 má pouze vedoucí PSG o pět vstřelených gólů více, než Les Rouges et Noirs, kterým bude po tomto víkendu patřit nejhůře čtvrtá příčka. Les Gones zůstávají ve středu tabulky s šestibodovou ztrátou na poháry.

V 6. minutě vystřihnul po Labordeho centru působivé nůžky Benjamin Bourigeaud. Anthony Lopes byl mezi třemi tyčemi pozorný, ale i kdyby nebyl, skóre by se pro ofsajd stejně neměnilo. Za pět minut už bylo všechno v pořádku. Oba zmínění borci si zopakovali spolupráci, přičemž muž se čtrnáctkou na dresu poslal míč po zemi pod vyběhnuvším brankářem - 0:1.

Než se domácí stačili vzpamatovat, prohrávali o dvě trefy. Lucas Paquetá předvedl hned dvojí smolné zaváhání. Nejprve po rohu odrazil míč k Santamariovi, jehož střelu následně tečoval zcela mimo dosah vlastního gólmana - 0:2. Po dvaceti minutách hry se k balonu dostal Moussa Dembélé, ale fanoušky Lyonu věru nepotěšil. Pětadvacetiletý útočník si stejným způsobem počínal i po půlhodině hry.

Poté Lopesovi vypadnul kulatý předmět z náručí, avšak portugalská jednička ve službách lyonského klubu jej zvládla zachytit ještě na brankové čáře. V nastaveném čase ale vymyslel špatnou přihrávku, kterou vystihnul Bourigeaud. Dále posunul na lépe postaveného Lovro Majera, který střelou z první nedal defenzivě soupeře pražádnou šanci zasáhnout - 0:3.

Po změně stran přestřelil Tino Kadewere, čímž dal vlastně Rennes prostor k tomu, aby zvýšilo svůj náskok. Majer posunul na Martina Terriera, který nechytatelnou ranou z osmnácti metrů zacílil pod břevno - 0:4. Gaëtan Laborde si chtěl taky vylepšit svůj stávající střelecký účet, nicméně našel jenom připraveného muže v rukavicích.

Těsně před vypršením úvodní hodiny hry se podařilo svěřencům Petera Bosze snížit. Po rohovém kopu hlavičkoval Karl Toko Ekambi na zadní tyč, kde smolně uklízel Hamari Traoré do vlastní sítě - 1:4. Další snahy o zdramatizování výsledku se míjely účinkem. Až v 80. minutě chtěl Alfred Gomis zasánout letící balon, jenže místo toho zasadil úder Dembélému.

Kopala se tedy penalta, kterou sám faulovaný proměnil, protože jeho senegalský protihráč skákal po své pravé ruce - 2:4. Gomis tedy lapil za celých devadesát minut jenom dvě střely - tu druhou až v nastaveném čase druhého dějství. Nicméně díky střelecké produktivitě svých spoluhráčů mohl s radostí oslavit patnáctou výhru v sezoně.

Rennes má tedy slušně našlápnuto k tomu, aby v evropských pohárech nechybělo ani v příštím ročníku. V tomto bude po prvním osmifinále dohánět dvougólové manko proti Leicesteru. Co se francouzské nejvyšší soutěže týče, za týden svěřenci Bruna Génésia (bývalého kouče Lyonu) nastoupí proti Métám. Les Gones cestují do Remeše.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Co se děje v Ligue 1???? Poslední 4 kola ruplo 14 favoritu .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele