1. kolo
07.08.2021 17:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Islam Slimani (© AFP)

Lyon a Brest se v úvodním kole nové sezony rozešly smírně

V obou táborech došlo ke změně na trenérském postu. Po vzájemném střetnutí bude určitě o něco více než Peter Bosz spokojený Michel Der Zakarian, byť se jeho tým ujal v závěru úvodního dějství vedení. Arménský kouč zároveň věří, že se Pirátům vyhnou sestupové starosti.

Jako první se v 10. minutě osmělil domácí Marcelo, jenže jeho střela rozhodně nepatřila k nejpřesnějším. Záhy musel na opačném pólu poprvé do akce Anthony Lopes. V minutě čtrnácté se v soupeřově šestnáctce ocitnul Hossem Aouar, leč v rozhodující moment v podstatě podklouznul, takže gólmanu Bizotovi příliš starostí nenadělal.

Po uplynutí úvodní dvacetiminutovky centroval do vápna Karl Toko Ekambi a Malo Gusto tuhle pobídku ke škodě Lyonu totálně zazdil. Následně se do dobré pozice dostal Moussa Dembélé. Balon se mu však neplánovaně sklouznul po kopačce. Ve 42. minutě převzal kulatý předmět Irvin Cardona a přesnou střelou zpoza pokutového území zařídil Brestu vedení - 0:1.

Vyrovnat se do poločasového hvizdu pokusil Maxence Caqueret ve spolupráci s Rayanem Cherkim, ale Marco Bizot stál přesně tam, kde stát měl. Po změně stran trefil jako první síť Franck Honorat, ovšem pouze z boku. V 56. minutě mohlo být hotovo. Romain Faivre přibližně na penaltovém puntíku jednoduchou kličkou vyřadil ze hry Léa Duboise, nicméně za Anthonyho Lopese zaskočil na čáře jeden ze spoluhráčů.

Díky tomu se Les Gones dočkali po hodině hry vyrovnání. Ekambi sklepnul míč na Islama Slimaniho, jenž bleskurychle zakončoval po pravé ruce brankáře - 1:1. V 70. minutě se k hlavičce dostal Dembélé a nutno dodat, že jí mnoho nescházelo. Stejnou částí těla zakončoval i Steve Mounié a Anthony Lopes musel vytáhnout bravurní zákrok. Více nebezpečných situací už v Parc Olympique Lyonnais k vidění nebylo.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele