12. kolo
30.10.2021 21:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Houssem Aouar a Karl Toko Ekambi (© AFP)

Lyon přetlačil těsně Lens, hosté dvoubrankové manko po obrátce nedohnali

Po minulém selhání na půdě Nice si Lyon výrazně napravil reputaci a před vlastními fanoušky si poradil s aktuálně druhým Lens, jelikož zvládl lépe první poločas. Hostující celek rozhodně nesehrál špatnou partii, akorát že dvougólové manko nedohnal. Celkově si v Ligue 1 zapsal třetí porážku, jeho sok naopak zaznamenal páté vítězství a posunul se v tabulce o něco výše.

Jako první zahrozili hosté, a to na sklonku 11. a 12. minuty. Claussův pokus směřující mezi tři tyče zastavil až na brankové čáře bránící Boateng, k bezprostřední dorážce se poté ještě dostal Saïd, avšak i on musel smutnit, protože od brány mu míč vyhlavičkoval pryč druhý ze stoperů Denayer. Domácí měli možnost skórovat ve 25. minutě a svou příležitostí ve finále nepohrdli.

Obránce Medina totiž ve vlastní šestnáctce nešikovně ve skluzu sestřelil podnikajícího Bruna Guimaraese a sudí Lesage nařídil pokutový kop. K němu se postavil Toko Ekambi, který ho rychle rozehrál, a bohatě mu stačilo, že zamířil doprostřed, poněvadž gólman Leca se hnul ke své levé tyčce. Lyon málem záhy přišel o náskok, trefa Clausse ale nebyla uznána pro ofsajd.

Čtyři minuty před obrátkou udeřili Les Gones gólově opětovně a zasadili vlastně v tu chvíli rozhodující ránu. Aouar zakombinoval na levé straně s Tokem Ekambim, jeho dělovku stačil ještě zlikvidovat Leca, avšak balón vyrazil pouze do vzduchu, takže prvně jmenovaný mohl přispěchat s úspěšným doklepnutím. Lens stačilo ve druhé půli odpovědět, jenže jen jednou.

Už ve 47. minutě se pokoušel o změnu stavu Kakuta těsně po svém střídání, svůj tým ovšem podržel Anthony Lopes, a o pár chvil později vychytal v tutovce také Saïda. Brankář OL však přece kapituloval v 61. minutě, to když nedosáhl na zvláštní zakončení Kalimuenda-Muingy, jenž si předtím narazil s Kakutou, ve zbývajícím čase nicméně k vyrovnání nakonec nedošlo.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Pharrell

2:1

Reagovat
Seydou Doumbia

bře ty

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele