19. kolo
22.12.2021 21:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Castello Lukeba (© AFP)

Lyon opět zaváhal, doma nebyl schopen porazit Méty

Olympique Lyon si podzim 2021 za rámeček nedá. Ve francouzské Ligue 1 se propadl až do druhé poloviny tabulky a v posledním zápase tohoto kalendářního roku ztratil další body, tentokrát s Métami. Ve druhém poločase sice poslal Les Gones do vedení Junior Lukeba, ale o bleskurychlou odpověď se postaral Boubacar Traoré.

Pro Méty má bod z Lyonu pochopitelně velkou cenu, a i když hosté zůstávají v sestupovém pásmu, pro jejich příznivce je to hezký vánoční dárek.

Domácí měli převahu, ale jejich šance zůstávaly nevyužité. Ve 13. minutě zapadla Aouarova střela těsně vedle branky a stejně dopadl i zahraný rohový kop z 21. minuty. Méty se prakticky jenom bránily a když už obrana něco propustila, zasáhl pozorný Cailard. Ve 43. minutě si brankář hostí poradil s pokusem Brazilce Paquety, který Lyonu v minulém kole scházel.

Kouč Peter Bosz se však rozhodl Paquetu nadále nevyužít a o poločase jej stáhl ze hřiště. První branka padla v Lyonu v 57. minutě a stalo se tak ve prospěch domácích. Junior Castello Lukeba si naskočil na rohový kop a hlavou nedal Caillardovi žádnou šanci!

Vedení Lyonu mělo jepičí život a Méty hned z následného útoku srovnaly. Boubacar Traoré si na hranici šestnáctky zpracoval balón, ještě s ním postoupil do nitra a přesnou střelou vyrovnal na 1:1.

Lyon musel opět sešlápnout plyn a jeho šance likvidoval vynikající Caillard. Ještě v nastavení skvěle vyběhl proti Ekambimu a stal se hlavní hrdinou hostů. Méty si z Lyonu nečekaně odváží cennou remízu 1:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele