4. kolo
28.08.2021 17:00 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Amine Gouiri se raduje se spoluhráči (© AFP)

Nice potvrdilo formu a Bordeaux deklasovalo čtyřmi góly

Ani prázdný stadion za divácké nepokoje v utkání s Marseille nedokázal Nice zastavit. Jihofrancouzský tým pod novým trenérem Christopherem Galtierem válí a tentokrát si smls na Girondins Bordeaux. Les Aiglons ho vyřídili už v poločase třemi zásahy a po změně stran ještě přidali pojistku.

Christopher Galtier, který senzačně dovedl k titulu Lille, začal své angažmá v Nice parádně. Jeho tým zatím neprohrál a jako jediný z celé Ligue 1 ani neinkasoval. Hrdinou zápasu s Bordeaux byl dvougólový Amine Gouiri, kterého ještě trefou podpořili Justin Kluivert a Khépren Thuram.

Velká škoda, že Allianz Riviéra zela prázdnotou, protože už ve 2. minutě neproměnil velkou příležitost Kluivert. V tomto případě Costil ještě skvěle zasáhl, ale o pět minut později už inkasoval. Fantastickou práci odvedl Búdawí, jehož přihrávku na malé vápno zužitkoval Justin Kluivert. Jen o pár minut později mělo Bordeaux šanci na vyrovnání, ale Mara hlavičkoval v ložence vedle. Domácí zvýšili svůj náskok ve 33. minutě, kdy Kluivert posunul balón Gouirimu a ten i s tečí Costila rozvlnil síť.

Plány Bordeaux se začaly rychle hroutit a definitivně vzaly za své pár minut před přestávkou. Po faulu Koscielnyho na Gouiriho odpískal sudí pokutový kop a sám postižený ho s naprostým přehledem proměnil. Historie už pamatuje podobně promarněné náskoky, ovšem Nice je ve velké pohodě a v tomto případě to už znamenalo takřka jisté vítězství.

Hosté neměli na co čekat a Vladimir Petković sáhl k dvojímu střídání. Hra Bordeaux se určitě zlepšila, ale Nice nemělo problém zápas kontrolovat. Pět minut před koncem přišla z pozice Girondins rána z milosti. Khépren Thuram pádil sám na brankáře Costila a poradil si jako nějaký zkušený harcovník. Nice přejelo Bordeaux 4:0 a zůstává jednak neporaženo, a také bez inkasovaného gólu. Co se týče hostů, ti si musejí na tříbodový zisk ještě počkat. Zajímavé je, že většinu statistik ovládli svěřenci trenéra Petkoviće, avšak k ničemu to nevedlo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele